Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margotková kolečka

Hodnocení receptu je 5,0 (103×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Pokud rádi zkoušíte nové věci a chcete vyzkoušet nový druh vánočního cukroví, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Výborná a originální kolečka s náplní, ve které je použita známá tyčinka Margot, se rozplývají na jazyku.

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 420 kJ /
5 598 kcal
Bílkoviny53,48 g
Tuky371,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 210 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy474,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout (může být do druhého dne). Krok 2: Potom vyválíme plát o síle 3 mm a vykrojíme kolečka. Pečeme při teplotě 160 °C cca 10 minut (každá trouba peče jinak). Po upečení necháme vychladnout. Krok 3: Připravíme náplň. Máslo utřeme s cukrem, přidáme rum a nastrouhanou Margotku. Krok 4: Vychladlá kolečka slepíme po dvou náplní, namočíme do polevy a posypeme nastrouhanou Margotkou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 29. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margotková kolečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dl0x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margotková kolečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dl0x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Moanka: děkuji za vyzkoušení i fotku a jsem ráda, že chutná stejně jako u nás :-K

Výborné cukroví. S těstem se krásně pracuje, náplň velmi chutná. <3 :yes:
Děkuji za recept, píšu si do svého receptáře a upeču i další rok… :-K
Hezké Vánoce přeji. :-8 :-*

mischelinka: děkuji moc :-K

Margotkovou náplň jsem zkoušela poprvé.A je moc dobrá.Děkuji za recept.Přidávám foto.;-)

Eficka: Eficka: ano přibližně 100g čokolády na vaření a 50g 100% tuku

Můžete mi prosím napsat,jak děláte čoko polevu?
Čokoláda+ztužený tuk? V jakém poměru?
Děkuji

Jindriska26: nemusí, můžete dát aroma něco jiného, podle chuti

Ahoj musí být v náplni rum? :-8

Využila jsem toho, že jde vlastně o klasické základní těsto na linecké a udělala jsem dvojitou dávku, z půlky linecké s z půlky tyto margotkové, a musím říct, že jsou výborné 🙂👍

Velmi lákavé. :yes: Moje malá miluje Margotku. <3 Zkusím ji udělat radost… ;-)
Hezký čas předvánoční přeji… :-K

Výborný recept, hned na první pokus to dopadlo dobře. No a ta vůně margotky! 😍

Pekla jsem srdíčka...přidala jsem i fotky...

Eficka: ano čokoláda a iva, dělám od oka, poměr přesně nevím.

Jak prosím děláte čoko polevou?
Čokoláda + Iva? V jakém poměru?

Výborné cukroví <3 přidávám foto jak se povedly

Renata L: děkuji za krásnou fotku :yes: a jsem ráda, ze chutnají :-K

Tak letos konečně vyzkoušeno.Jsou výborné,zařadím je do svého vánočního repertoáru:yes:Přidávám fotografii,jak jsem slíbila:-)

Petaja: děkuji a jsem ráda, že chutnají :-K

Tak před chvílí jsem dokončila a už teď nemají chybu :yes::-). Musím je někam zašít, nebo se kolečka nedožijí Štědrého dne :-D

Merylas: děkuji moc za vyzkoušení i krásnou fotku :yes:. Jsem ráda, že chutnají :-8

Každý rok peču několik druhů cukroví na které jsme zvyklí. Ale pak vždy vyzkouším i několik nových receptů, letos jsem si vybrala i tento. Kolečka nám chutnají.:yes: Zbylo mi trochu náplně, tu jsem zužitkovala zase jinak, do nepečeného cukroví. Ještě jedna technická...Margotka na dozdobení povrchu se bude lépe strouhat, když ji dobře vychladíme. Do náplně to nevadí. Přidávám samozřejmě bod a foto. :-K

Romario: Jsem ráda, že chutná:yes::-)

Letos došlo na tyto kolečka, moje první letošní a jsou skvělé. A ten krém s margotkou...skvělé :yes:<3.

Bartovaandrea: upéct můžete klidně už teď a slepit krémem přístí týden :-K

Kdy před Vánoci zhruba pečete a plníte? Asi bude potřeba rozležet, ale zase když je tam máslový krém, tak aby to vydrželo. Omlouvám se za hloupou otázku, ale s cukrovím moc zkušeností nemám, děkuji za odpověď.

Tak na tento recept už se chystám druhým rokem.Doufám,že letos už to výjde :-)Pokud ano,přidám foto:-)

Už jsem si margotky schovala, aby mi je rodinka nezbaštila a letos vyzkouším, i manželovi se ten nápad líbí:-K:-K:-K:-K

Do náplně není nutné přidávat cukr - i tak je vynikající!:-D

Zdravim ;-) muzu dat do testa misto masla heru?a maslo az do kremu? Dekuju :-K

Petti.K: ano můžete :-K

Šebestová Zdenka 16. 12. 2017 11:47
Magotová kolečka,jsou velmi dobrá.Už jsem dávla snad deseti lidem recept,že jim moc chutnala.:yes:

Upečeno ,vyfoceno ,nechám uležet a budou ještě lepší :-K:yes:

Koubkova: děkuji moc za fotku a za vyzkoušení, tak snad vám budou chutnat :-K

Tohle cukrovi vypada nadherne.:-K Bohuzel, abych ho upekla, tak bych potrebovala vedet, co je to Margotka. (Nebydlim v Cechach). Taktez me mate, co je to PL (plna lzice). Je to zarovnana a nebo vrchovata? (obe jsou totiz plne:-Q) Dekuji predem dobrym dusim za radu.:-)

Nadia22: PL je polévková lžíce
Margotka je kokosová tyčinka politá čokoládou :-8

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem si dnes nakoupila ,margotky v akci ,tak dám na chvalné reakce a letos upeču. :-K

Koubkova: tak pak dejte vědět:-K

Kateřina 2. 12. 2017 12:23
Jsou vynikající!! Pekla jsem už vloni a letos opět budu..;-):-K

Vyskousim pak dam vedet jak se povedli<3:-*:-K

Miluji Margotku a tak určitě vyzkouším a ukládám-vypadají krásně:yes::-)

Světlana 20. 12. 2015 15:46
vyzkoušeno a výborné:-D:-)):yes::yes::yes:

Denisa Nováková::yes::yes:

Denisa Nováková 9. 12. 2015 12:36
dnes vyzkouším potom písnu:-*

vilma vildomcová 8. 12. 2015 09:41
Bezvadné,dělám je menší,
vilmavildomcova@seznam.cz aby jich bylo více.

vypadají krásně už jsem si na ně zadělala
:-))

opsáno :-) vyzkůšám ;-):-p pak dám hlášení :-D ,ale určitě to bude mnamozní :-8;-):yes::-*

vypadají dobře asi je udělámtoprecepty.cz

Jarmila Navratilova 24. 11. 2015 18:22
take skusim:

Irule:;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
cukroví z margotky, vánoční cukrovi z margotky, margotova kolecka, vanocni cukrovi s margotkou, cukroví s margotkou, kolečka z margot čokolády, margotková náplň, náplň z margotky, margotove kolecka, krém z margotky, cukrový z margotky, margotky, margotkove cukrovi, margot cukroví, pecene cukroví z margotky, vánoční cukroví z margot, cukroví z margotek, recepty z margotky, margotova kolecka recept, vanocni cukrovi s z margotky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, kůra citronová, čokoláda margot, máslo, cukr moučkový, rum, poleva čokoládová, čokoláda margot

Přidat fotografie receptu