Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové tyčinky

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny, pro návštěvu i rodinné oslavy.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 557 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny55,31 g
Tuky17,58 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy291,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Krok 2: Posypeme cukrem a přilijeme vlažné mléko. Dáme na teplé místo vykynout, nejlépe do trouby, předehřáté na 45 °C. Krok 3: Po vykynutí přidáme zbylé mléko, žloutek, na jemno rozsekané škvarky, sůl, promícháme a zaděláme hladké těsto (kdyby lepilo, přidáme ještě trochu mouky). Krok 4: Dáme opět kynout, za 30 minut těsto vyválíme a krájíme na tyčinky. Krok 5: Bílek rozšleháme a potíráme tyčinky. Sypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme na 180 °C do zlaté barvy.

TIP: Jak připravit domácí škvarky

Zveřejněno 21. 10. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EKY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EKY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dnes jsem dělala, těsto jsem nechala kynout v domácí pekárně, ale musela jsem přidat skoro hrnek a půl hladké mouky navíc. Přidala jsem také trošku granulovaného česneku. Tyčinky jsem po nakynutí stočila malinko do spirály, potřela celým vajíčkem a sypala strouhaným Eidamem. Sklidily veliký úspěch, jsou moc dobré. S dovolením přidávám foto:-). Děkuji za recept.

Tyčinky mi moc chutnaly<3<3<3

:yes::yes::yes:

Děkuji autorce za recept, jsou senzační :-). Dovolím si přidat foto :-)

terezicka1: Já děkuji! :-K Jen jsem zapomněla napsat, že jsem musela dát té mouky víc, asi 2 hrnky. Možná jsem měla víc škvarků, měla jsem je pomleté, to se pak blbě odměřuje. Ale jsou fakt skvělé :-)

Zobrazit starší odpověď

vyzera to dobre,len mi tam chyba gramaz nemam doveru k tym hrnkovym receptom,lebo neni hrnek ako hrnek.Skusam hrnkove recepty a nevychadza to,je lepsie davat gramaz.

:yes: +1 parádní

děkuji :-D

<3tak to tedy je dobrota:-D:-K:yes::yes:

Jééžkovy oči!! To bude dobréééé!! Mňáám!!! <3:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
škvarkové tyčinky, škvarkové tyčinky recept, recept na škvarkové tycinky, recepty ze škvarků, domácí škvarkové tyčinky, škvarky recepty, tyčinky ze škvarků, recepty se škvarky, škvarkové recepty, tyčinky ze škvarkového těsta, švarkové tyčinky, škvarková tycinky, recept ze skvarku, škvarkové, tyčinky skvarkove, skvarkovve tycinky, skvrkove tycinly, tyčinky se škvarky, škvárkové tyčinky bez droždí, škvarky recept

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, droždí čerstvé, cukr, škvarky, mléko, sůl, kmín celý, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu