Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 964 kJ / 4 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,22 g |
Tuky | 198,17 g |
Vláknina | 22,55 g |
Cholesterol | 2,07 g |
Sodík | 826 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 478,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou moukou(aby neklesly v těstě) a nakonec ořechy.
Krok 2: Na dno dortové formy vystříhnout kolo z pečicího papíru. Strany formy nevymazávat, nechat, pak se po upečení lehce objede nožem( fígl od cukrářky). Těsto lehce vlívat rovnoměrně po celé ploše formy, né na jedno místo. Dát péct na 160°C.
Krok 3: Upečený korpus 2x proříznout.
Krok 4: Na krém vejce s cukrem a kakaem vyšlehat ve vodní lázni do husta, nakonec zašlehat rum a dát chladit.
Krok 5: Máslo vyšlehat do pěny a pak zašlehat vychlazenou směs.
Krok 6: Ingredience na ořechovou směs umíchat a nechat chvilku odležet. Směsí natřít rozříznutý korpus, na to nanést krém, poklást okapanými rozinkami, pokrájenými datlemi a fíky.
Krok 7: Druhou přiklapovací stranu lehce pokropit pomocí lžičky vzniklým rumovým sirupem. Přiklopit a další vrstvu udělat stejným způsobem.
Krok 8: Zbylým krémem pomazat korpus zvenku a nechat do druhého dne zatuhnout.
Krok 9: Druhý den potáhnout potahovkou a dozdobit dle fantazie.
Zveřejněno 25. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/39VA
Moje poznámka
Dort vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/39VA
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 13 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 46 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 2 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 3 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 13 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
vánoční eva,
vanocni eva recept,
vanocnidort,
recept vánoční eva,
jak udělat korpus,
vanocni recepty,
vánočnídorty,
jak udelat dort,
dorty recepty,
recepty dorty,
vanoce.v.usa,
anglicky dort,
dorty s vánočními motivy,
jak udelat spenat,
vánoční dort-recept,
ořechovy dort s fíky,
dort usa,
vánoční dortík,
dorty vánoční-fotogalerie,
vanocnidortyrecepty
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
skořice,
badyán,
kůra pomerančová,
mandarinky,
pomeranče,
rozinky,
datle,
fíky,
rum,
mouka hrubá,
ořechy vlašské,
vejce,
cukr,
kakao hořké,
rum,
máslo,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
rum,
rozinky,
rum,
datle,
fíky,
rum,
hmota potahovací,
fondant
Komentáře (12)