Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky (4 cm), prohněteme se solí a odložíme stranou.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.
Krok 3: V kastrolu na sádle zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem. Vložíme prosolené maso, opepříme a opečeme po všech stranách, až maso zbledne.
Krok 4: Opečené maso podlijeme hrnkem vařící vody, kastrol přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody.
Krok 5: Pak kastrol odkryjeme a pečeme ještě asi 30 minut odkryté a bez podlévání.
Krok 6: Na závěr dolijeme trochu vařící vody na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ho ve šťávě. Můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku.
Krok 7: Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem nebo moravským zelím.
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Moje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 14 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 15 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno 22. 10. 2024 09:58
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno 22. 10. 2024 09:34
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí lančmít je lepší než ten z konzervy. Stačí jen bůček a správné koření, příprava je pak snadná
Sedm skvělých retro večeří: Stále frčí lančmít, buřtguláš i krupicová kaše. Zvládne je každý a za pár korun
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety "Alfredo"
Valis před 38 minutami
Dýňová polévka
Sova1 před 41 minutami
Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Moanka před 1 hodinou
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 14 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 14 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 14 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 14 hodinami
Holandské řízky
Milades před 15 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 18 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřové výpečky,
vepřové výpečky recept,
výpečky z vepřového masa se špenátem,
vepřové vypecky se spenatem,
vypecky z veproveho masa,
veprove vypecky z plecka,
vypecky,
vypecky recept,
recept na vepřové výpečky,
vypecky se spenatem,
výpečky z vepřového masa recept,
vepřové výpečky se špenátem recept,
výpečky z bučku,
vypečky vepřové se špenatem,
vypecky vepřové,
vepřové výpečky z bůčku,
výpečky z plecka,
vepřová plec vypečky,
recept vepřove vypečky,
výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (88)