Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněná játrová omáčka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 963 kJ /
469 kcal
Bílkoviny8,53 g
Tuky39,04 g
Vláknina8,54 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 665 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy19,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra. Krok 2: Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián. Krok 3: Za občasného promíchání ještě krátce vše společně osmažíme, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut. Krok 4: Pak vývar zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství studeného vývaru nebo vody. Krok 5: Vše ještě krátce provaříme a případně dle chuti ještě osolíme, opepříme. Krok 6: Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Zveřejněno 8. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmNO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmNO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jatrova omacka, játrová omáčka videorecept, játrová omáčka recept, top recepty játrová omáčka, recept játrová omáčka, játrová omáčka z kuřecích jater, recept na játrovou omáčku, omáčka z králičích jater, játrová omáčka z králíka, kralici jatra omacka, recepty játrová omáčka, jatrova omacka na speku, top recepty omáčky, kořenená omáčka recept, játrova omáčka smetanová, omáčka z jater kraličích, játrova om, králičí játra recepty, jatrova omacka s masem, top recepty.cz jatrova omacka

Suroviny:
cibule, špek uzený, sůl, pepř mletý, česnek, tymián čerstvý, majoránka, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu