Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šátečky bez vajec s Majolkou®

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 401 kJ /
5 354 kcal
Bílkoviny94,26 g
Tuky218,18 g
Vláknina29,82 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 483 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy728,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek, necháme vzejít. Krok 2: Do mísy smícháme mouky, sůl, citronovou kůru, majolku, máslo nastrouháme, cukr, kvásek a přiléváme mléko a olej. Propracujeme. Dáme na 1 hodinu vykynout. Krok 3: Vyválíme. Rozřežeme na čtverce, na každý dáme náplň buď ořechovou nebo povidla. Zabalíme. Dáme na plech a ještě 10 minut necháme kynout. Krok 4: Pečeme při 200°C asi 20 minut.

Zveřejněno 27. 2. 2010

Poznámka autorky Betina

Přeji dobrou chut´.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ8N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ8N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nádhera :yes::yes:

No Baruš krása.:-8

Betusko, protoze jsi mi svoje satecky neposlala, byla jsem donucena si je sama upect;-). Delala jsem je s tvarohem a rozinkami a jsou vazne moc dobre:-p. Bodik jsem ti uz dala, tak si dovoluji pridat fotku:-K

Děkuju:-8:-8:-8:-8

betina ty si velmi sikovna aj ako kucharka tak ako cukrarka....maminka z teba urobila paradnu gazdinu:yes:

mirca 75 jsem moc ráda že se povedly a že chutnalo.:-8:-8Moc krásne fotky.

Betina:-)tak jsem je opravdu pekla a byly výborné:yes:.Těsto bylo přímo ukázkové a na chuť jsou krásně jemné a nadýchané:-p.Šátečků jsem měla něco okolo 40ks,ale byla jsem trošku rychlá při balení a pár se mi jich počas pečení "rozlepilo":-(.Ale na chuti jim to rozhodně neubralo;-).Posílám zaslouženou boďku a pár foteček.

Baruš tak si nabidní.:-8

Betusko, tak takovehle satecky bych si taky nechala libit. To te nenapadlo mi jich par poslat:-D:-?:-D Bodik:yes:5:yes:

Tak vejcem nepotiram.A přibližne jich je 34-35.

Betino:-)šátečky vypadají moc pěkně:-p-zrovna mám kávičku,tak bych si i ráda dala:-8-a tak je hned zítra ráno vyzkouším,jen je asi budu plnit tvarohem a marmeládou;-).Jen prosím tě,kolik jich máš přibližně z celé várky?A ty je nakonec nepotíráš vejcem?Koukala jsem,že je máš krásně malinké - my takové moc rádi:-p;-).

Taky jsem je ted´ dopeklá a už nebudou.:-8

:-p Bety, to vypadá na dobrý sobotní nápad ke kávičce:-p:yes:

Tématické fráze:
pečení s Majolkou®, nadýchané šátečky, tvarohové šátečky, pečeme s Majolkou®, pečení bez vajec, šátečky, makové šátečky, Majolka® recept, peceme bez vajec, recepty- moučníky bez vajec, tvarohové šátečky z Majolky®, pecenie bez vajec, moučníky bez vajec, tvarohové šátečky s Majolky®, tvarohove makove satecky recept, koláče bez vajec s Majolkou®, řezy s Majolkou®, koláčky bez kynutí od čiriny, pečení s Majolkou®, domací Majolka®

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, citron, cukr, majolka, máslo, sůl, mléko, olej, ořechy, cukr, rum, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu