Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 670 kJ / 2 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,51 g |
| Tuky | 140,23 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 664 mg |
| Sodík | 2,85 g |
| Sůl | 7,05 g |
| Sacharidy | 36,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 50 minut na 180°C. Pokud trouba peče rychleji, přikryjeme alobalem, aby se maso moc nevysušilo.
Krok 2: Na pánvi mezitím osmažíme kostičky slaniny dokřupava. Ke konci přihodíme pár snítek rozmarýnu a 3 minuty necháme provonět. Potom vyndáme bokem na talířek. Do výpeku přidáme houby na plátky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Ke konci vhodíme oříšek másla na zjemnění. Ještě teplé rozmixujeme na kaši.
Krok 3: Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu položíme na plech vyložený pečícím papírem, uprostřed poklademe částí vychladlé houbové směsi, na to přitiskneme vychladlé upečené maso. Povrch potřeme zbytkem houbové paštiky, posypeme křupavou slaninou. Základ, na kterém toto hnízdečko leží, potřeme dokola rozšlehaným vejcem.
Krok 4: Nakonec celé přikryjeme druhou půlkou listového těsta, přitiskneme opatrně na maso, vytěsníme vzduch kolem a spojíme se spodním dílem listového těsta. Ořízneme dokola rádýlkem, aby vznikl ozdobný asi 2cm okraj. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme cca 45 minut dozlatova asi na 180°C. Podáváme teplé přelité výpekem z masa.
Zveřejněno 6. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí wellington podle Jamieho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PmM
Moje poznámka
Krůtí wellington podle Jamieho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PmM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 6 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
krutí prso wellington,
kruti prsa wellington,
krůtí welington,
krůtí welinghtona,
krůtí plátky na plechu,
vareni kruti prso co s nim?,
velington top recepty,
wellington z drbeziho masa,
krůtí prso pečené v listovém těstě,
welinkton z krůtího masa,
kruti maso na brusinkach recept,
krutí maso wellington,
kuřecí welington recept,
maso ala wellington,
wellingtonu z krůtího masa,
recept wellington
Suroviny:
prsa krůtí,
slanina anglická,
houby,
marmeláda brusinková,
těsto listové,
máslo,
tymián,
rozmarýn,
vejce,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (2)