Kuchař bez čepice a pohodář Jamie Oliver vaří luxusně i dostupně
Kluk od vedle, se kterým by se chtěl každý kamarádit – i kdyby jen proto, aby k němu mohl chodit na ty jeho vynikající večeře! Britský kuchař Jamie Oliver proslul jako televizní hvězda nejen ve své rodné zemi, ale i u nás. Někdy se mu přezdívá „kuchař bez čepice“, protože je při vaření ležérní, trochu bordelářský, někdy skoro až chaotický… Zkrátka pohodář. Přesto ovšem dokáže vždy vykouzlit naprosto dokonale vypadající jídlo. Jamie Oliver je populární i proto, že umí uvařit luxusní pochoutku hodnou menu v drahé restauraci se stejnou lehkostí jako jídlo pro své děti.
Kromě moderování desítek pořadů má na kontě také desítky kuchařských knih. Jednou z těch nejoblíbenějších je kuchařka s názvem 5 ingrediencí, kde najdeme recepty obsahující pouze pět základních přísad. Vydal také kuchařku orientovanou výhradně na vegetariánské vaření, sám Oliver má nejraději kuchyni italskou.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: Chlebová polévka, vydatná omeleta nebo slaný či sladký koláč. Staré pečivo do koše určitě nepatří
Došla vám paprika uprostřed vaření? Vsaďte na zaručené rady, jak to zachránit
Patizonové řízky z pánve i trouby: Tenké plátky není třeba předvařit a s kořením na ryby chutnají fantasticky