Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 374 kJ / 2 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,53 g |
| Tuky | 87,68 g |
| Vláknina | 37,65 g |
| Cholesterol | 428 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 455,75 g |
Postup přípravy
Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle rovnou do hrnce. Přidáme citronovou šťávu. Hrnec dáme na plotýnku a mícháme, dokud nevznikne husté pyré. Přidáme skořici, oba cukry a pyré promícháme. Kdo má rád, může přidat také trochu rumu nebo rozinky. Krok 3: V míse smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 40 minut kynout. Na vypracování těsta můžeme použít robot nebo domácí pekárnu.
Z těsta vyválíme obdélníkový plát, který rádýlkem nakrájíme na 3-4 stejně široké pruhy (cca 12 cm).
Na každý pruh dáme ke kraji jablečné pyré a zavineme jako štrůdl. Krok 4: Formu vymažeme máslem. Záviny od středu formy postupně stáčíme a "navazujeme" do tvaru šneka, dokud se forma nezaplní. Formu zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut odpočívat.
Šnek potřeme žloutkem, posypeme mandlemi, formu vložíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut.
Moučník posypeme cukrem nebo ho můžeme polít citronovou (rumovou) polevou.
Zveřejněno 18. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šnek z kynutého těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzgR
Moje poznámka
Šnek z kynutého těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzgR
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
šneci z kynutého těsta,
kynuté šneky se skořicí,
kynuté šneky plněné skořicí,
kynuté sneky,
kynuty snek,
šneky z kynutého těsta,
skořicoví šneci s jablečnou náplí,
šnek z kynutého těsta,
kynuté těsto s jablky,
kynuté šneky z kvásku,
moučnik -kynuty šnek,
šneky z kynutého těsta s jablky,
sneci se skorici z kynutého těsta,
kynutý šneci,
recepty z kynutého testa,
šneci z kynutého těsta s jablky,
kynutý šnek s jablky,
kynutí šneci,
jablečná náplň do štrůdlu,
kynuté těsto s citronovou polevou
Suroviny:
droždí čerstvé,
máslo,
mléko,
žloutek,
mouka hladká,
cukr krupice,
sůl,
mandle,
jablko,
šťáva citronová,
skořice,
cukr vanilkový,
cukr
Komentáře (5)