Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 989 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,85 g |
Tuky | 181,47 g |
Vláknina | 15,79 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 776 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 461,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Zveřejněno 13. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Moje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 45 minutami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 6 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 20 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 22 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 5 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 5 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 16 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 21 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Tématické fráze:
dezerty,
top dezerty,
dezerty recepty,
dezert,
nejlepší recepty na dezerty,
nejlepší dezerty,
deserty,
recept na dezert,
dezerty recept,
recepty na dezerty,
nejlepší dezert,
recepty dezerty,
dezert recept,
recepty dezert,
desert,
top recepty dezerty,
recept na dezerty,
nejlepší recepty dezerty,
top deserty,
recepty na dezert
Suroviny:
bílek,
cukr,
žloutek,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
rama máslová,
cukr vanilkový,
kakao,
želé dortové,
šťáva kompotová
Komentáře (1)