Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s hlívou ústřičnou, dršťkami a barevnou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 577 kJ /
377 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky3,50 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy18,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařené dršťky propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky přecedíme a dáme stranou.
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Přidáme na kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujeme. Krok 2: Hlívu po orestování zasypeme hladkou moukou, přidáme obě sypké červené papriky a orestujeme. Zalijeme vývarem z dršťek a necháme 25-30 minut povařit. Krok 3: Do polévky přidáme zpět povařené dršťky, mražený hrášek s mrkví a prolisovaný česnek. Ještě krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a rozemnutou majoránku. Nakonec přidáme nať z jarní cibulky

Zveřejněno 26. 2. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Našla jsem tady polévku z drštek, nebo z hlívy, ale tento mix z hlívy i dršťek se zeleninou jsem tu nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DDyx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DDyx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-K<3

Jana Veverova: děkuji:-K

Dobře nakombinováno. Proč ne. Hlíva je skvělá a s těmi držťkami super polévka :yes:

Jana Dorazinová-Remková: díky Jani:-K

Pěkná polívčička :-K:yes:

RubyRom: je to dobrá kombinace,neměla jsem dost dršťek,tak k tomu hlívu. děkuji:-*

Tématické fráze:
bílá polévka s hlívou ustřičnou a mrkví, hlíva ústřičná recepty polévka, zeleninová polévka s hlívou ústřičnou, zeleninová polévka, drštky z hlivy, recepty s hlívou, recepty s hlívou ústřičnou, recepty na dršťky, polévka recept, zeleninová polévka s hlivou, recepty polévka z hlívy ústřičné, recept s hlívou ústřičnou, polévka s hlívou ústřičnou

Suroviny:
dršťky, hlíva ústřičná, pepř, paprika čerstvá červená, majoránka sušená, česnek, mouka hladká, mražený hrášek s mrkví, kmín drcený, sádlo, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu