Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 368 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,75 g |
Tuky | 44,65 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Dobře omyté brambory nakrájíme na měsíčky. Lehce je osolíme a posypeme kořením. Použijeme buď směs koření na pečené brambory nebo nějaké grilovací koření. Krok 2: Každý okořeněný kousek bramboru obalíme plátkem bůčku a po straně zajistíme párátkem.
Měsíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 35 minut nebo až jsou brambory měkké. V polovině pečení každý kousek otočíme.
Podáváme s oblíbeným dipem a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 12. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové měsíčky pečené v uzeném bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MlwR
Moje poznámka
Bramborové měsíčky pečené v uzeném bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MlwR
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 6 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 16 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 4 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Tématické fráze:
brambory na měsíčky,
pečený uzený bůček,
uzený bůček pečený v troubě,
recepty z uzeného bůčku
Suroviny:
brambory,
bůček uzený,
sůl,
brambory
Komentáře (2)