Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 246 kJ / 3 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,74 g |
Tuky | 296,43 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 167,75 g |
Postup přípravy
Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém, až vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm.
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Neodklápíme ji příliš brzy, aby těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejný a rovnoměrně nafouknutý.
Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nakonec stejně nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí. Krok 2: Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout. Krok 3: Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku a natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku. Krok 4: Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu bez míchání zvolna na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se samy za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou, kterou necháme částečně zchladnout, polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout.
Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Zveřejněno 7. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrník z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqXR
Moje poznámka
Větrník z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqXR
Nejnovější recepty
Turecká vejce
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 17 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 19 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí maso s houbami a brokolicí
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutá bábovka
vagundova před 3 minutami
Rychlý ovocný koláč s drobenkou
chiara před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
joshap před 1 hodinou
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
trdlo před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaBob před 9 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
horackovapetra před 13 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 14 hodinami
Šlehačkový koláč s jablky
knihomolka před 14 hodinami
Nejmilejší koprovka
Hanina65 před 15 hodinami
Langoše z jogurtu
lunav1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
remoska recepty,
recepty z remosky,
větrník recept,
recepty do remosky,
nejlepší recepty z remosky,
testo na vetrniky do remosky,
recept na větrníky,
recepty remoska,
napln do vetrniku,
větrník do dortové formy,
korpus z remosky,
věnečky z remosky,
recept pro remosku,
větrníky na plech,
recepty z do remosky,
remoska-recepty,
vetrník na plech užasny,
peceny vetrnik,
originalni vetrnik,
smetanová náplň do větrníků
Suroviny:
pudink karamelový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
máslo,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (6)