Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 542 kJ / 2 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,82 g |
Tuky | 173,22 g |
Vláknina | 33,16 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 7,21 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 192,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme. Nebo je krátce uvaříme bez namáčení v tlakovém hrnci.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmažíme lehce dozlatova pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i pokrájenou slaninu (anglickou, gazdovskou, moravskou...) nebo uzené maso (krkovici, plec, maso z uzených žeber...). Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek s paprikou a následně přisypeme okapané zelí.
Krok 3: Osolíme, opepříme a dle vlastní chuti přidáme trochu cukru. Na mírném plameni pod poklicí podusíme zelí cca 5 minut. Podlévat nemusíme, cukr uvolní ze zelí dostatek šťávy potřebné k jeho podušení.
Krok 4: Do zelné směsi vmícháme scezené kroupy, vše společně prohřejeme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
Krok 5: Pokud zelné kroupy zbudou, chutnají dobře i vychladlé, za pokojové teploty.
Zveřejněno 7. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy (nejen) se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q052
Moje poznámka
Kroupy (nejen) se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q052
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka 20. 12. 2024 17:19
Houbový kuba
Jarda1972 20. 12. 2024 17:10
Tématické fráze:
kroupy se zelím,
kroupy recepty,
kroupy,
recepty z krup,
kroupy recept,
kroupy velke,
příprava krup,
recept kroupy,
zelí a kroupy,
recept kroupy se zelím,
recept na velké kroupy,
recepty na kroupy,
kroupy a zeli,
zadělávané kroupy,
recepty kroupami,
kroupy se zelím recept,
kysané zelí s kroupama,
karbanátky se zelím a kroupami,
kroupy v receptech,
kroupa zelí recept
Suroviny:
kroupy,
zelí kysané,
cibule,
olej,
slanina,
česnek,
paprika sušená sladká,
cukr krupice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)