Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórek v troubě

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sibilla40

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 270 kJ /
2 216 kcal
Bílkoviny31,96 g
Tuky147,46 g
Vláknina35,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 530 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy158,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme, odstraníme přebytečné listy a dobře umyjeme. Jestli je silný, přepůlíme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Brambory očistíme a překrájíme na menší kousky. Krok 2: Dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronu, olej, sůl a pepř a dobře se zeleninou promícháme. Krok 3: Pokrájíme cibulku, česnek a dáme i se šalvějí na zeleninu. Posypeme strouhánkou a zalijeme vínem, smíchaným s 2 dl vody. Krok 4: Pekáč zakryjeme, dáme do trouby na 180 st.C na hodinu - až hodinu a čtvrt. Pokud je moc vody, před koncem odkryjeme poklici. Krok 5: Zeleninu můžete nakrájet tak, jak chcete. Můžete dát i petržel nebo celer, listy nebo kořen nakrájený jako brambory. Krok 6: 20 minut před dokončením můžete dát navrch rybu - např. rybí filé, pangase, pstruha atd. Lze to udělat i s vepřovým masem, které předem podle sebe upravíte a pak přidáte k zelenině.

Zveřejněno 20. 4. 2018

Poznámka autorky sibilla40

Omlouvám se předem za slovní chybičky, protože česky již moc nepíši .... recept je z řecké kuchyně.

Dobrou chuť :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórek v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkR4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórek v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkR4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pórek recepty, porek recept, recept na pórek, recepty na pórek, recept pórek, porek v receptech, recepty z pórku, recepty porek, porek- recepty, pórek - recepty, porek-recept, recepty na porek

Suroviny:
pórek, brambory, cibulka, česnek, šťáva citronová, olej olivový, pepř, strouhanka, víno bílé

Přidat fotografie receptu