Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková bublanina

Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě posypaná ovocem a korunovaná máslovou drobenkou zaplní celý velký plech a provoní celý dům, takže se na ni seběhnou všechny okolní mlsné jazýčky.

Hodnocení receptu je 4,7 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svejdova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 108 kJ /
5 045 kcal
Bílkoviny100,79 g
Tuky130,44 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 605 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy857,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech na pečení dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a cukrem, přidáme citronovou kůru, smetanu ke šlehání, olej, vejce a vše smícháme. Můžeme velmi krátce prošlehat ručním šlehačem, ale jen do spojení těsta. Krok 3: Těsto nalijeme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Těsto poklademe jakýmkoli ovocem a posypeme drobenkou, kterou připravíme rozemnutím mouky, vanilkového cukru a másla. Drobenka můžeme vynechat. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 35 minut.

TIP: Oblíbené hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 14. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYDO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYDO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Na kolik pečete? 180°C?

Koko85:
Nevím jak tady..., ale kdysi se jednalo o sklenku od hořčice tzv. hořčičák o objemu 200 ml :-)

Prosím Vás..kolik ml je objem skleničky?

dobry vecer ... chtela bych vedet 1 slehacka je kolik ml, nebo to je take 1 sklenicka .... ziji v zahranici ,a tady jsou ruzne druhy slehacky,co je tyce mnozstvi ml .....

sibilla40: Dobrý den,to je 250 ml

Dělala jsem poprvé šlehačkovou s posypkou, dala jsem třešeň, rebarboru a jahody a byla výborná, děkuji za super recept.:yes:

happy.lenulka 27. 8. 2011 08:35
zkoušela jsem s blumami a je výborná!!!

já se přiznám,že jsem šlehačkovou bublačku ještě nedělala:-8 a protože jsem potřebovala nějakou fofrovku(začínal hokej:-D),tak jsem našla tento rcp..stihla jsem to všechno do začátku utkání..i ochutnam..mooooc dobré:-p:-p
dala jsem maliny a nastrouhala marcipán;-)
bodíkuju a posílám,s dovolením,foto:-K
joo, u budu dělat častěji..už se těším na úrodu rybízu,malin,angreštu..:-D:yes:

Jana Švejdová 14. 9. 2010 08:34
Ahojky všem.Mám spoustu nových receptů,jen se sem nějak nedostanu,ale napravím to,abyste mohli péct o 106:-)):-))

Jani:-Ktak koukám:-O, že mou nepřítomností spousta báječných receptů protekla mi mezi prsty:-(
Šlehačkové:-prodina a zároveň rychlé mám já v oblibě;-):yes:2.bodík zasloužený je;-):yes:

Jana Švejdová 14. 9. 2010 05:32
To jsem ráda,že chutnala:-K

Bublanina skvělá:-p:yes:+1přidala jsem foto:-))

Tématické fráze:
šlehačková bublanina, bublanina se šlehačkou, šlehačková bublanina s ovocem, bublanina ze slehacky, šlehačková bublanina hrníčková, bublanina s blumami, recept na slehackovou bublaninu, bublanina šlehačková, bublanina recept, bublanina se šlehačky, hrnickova bublanina se šlehačkou, šlehačková bublanina s drobenkou, bublanina z angrestu, bublanina, recept na bublaninu se slehackou, výborná šlehačková bublanina, šlehačková buchta s ovocem, šlehačková bublanina recept, bublanina šlehačka, nejlepší bublanina se slehackou

Suroviny:
smetana ke šlehání, vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kypřící prášek, kůra citronová, olej, máslo, mouka hrubá, ovoce, mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu