Šlehačkový koláč s rebarborou
Výborný a voňavý šlehačkový koláč je potřený tvarohovou náplní, posypaný kousky kyselkavé rebarbory a zasypaný skořicovou drobenkou. Snadný na přípravu a skvělý k nedělní snídani, nebo jako pohoštění pro přátele.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 912 kJ / 4 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,59 g |
| Tuky | 180,93 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 466,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C.
Krok 3: Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
Krok 5: Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s kypřicím práškem, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech.
Krok 7: Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho klademe na těsto.
Krok 8: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh.
Krok 9: Z cukru, másla a mouky připravíme promnutím mezi prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice.
Krok 10: Pečeme asi 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu.
Krok 11: Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zveřejněno 25. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Moje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 27 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
rebarborovy kolac se slehackou,
šlehačkový koláč,
šlehačkový rebarborový koláč,
rebarborovy kolac ze šlehačky,
rebarborovy kolac se šlehačky,
koláč z rebarborou a posypkou,
rebarborový koláč z krupice,
rebarborový koláč slehacka,
rebarborový koláč šlehačkový,
šlehačkový rebarborový koláč recepty,
rebarborovy kolac se smetanou,
rebarborový koláč se šlehačkou a tvarohem,
rebarborový koláč se žmolenkou,
ovocný koláč se šlehačkou,
rebarborový koláč krupice,
jak ochutit rebarboro na koláč,
k rebarborový koláč se šlehačkou,
zmolenkovy kolac s rebarborový koláč,
recept koláč šlehačka tvaroh,
šlehačkový kynutý koláč
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
vanilkové aroma,
rebarbora,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
tvaroh měkký,
pudink vanilkový,
cukr krupice
Komentáře (6)