Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený pudinkový dort s banánem

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 546 kJ /
5 628 kcal
Bílkoviny71,14 g
Tuky312,58 g
Vláknina18,35 g
Cholesterol 842 mg
Sodík 654 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy624,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kulatou formu na dort a dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté. V malém množství mléka rozmícháme pudinky a vijeme do zbylého vařícího mléka. Uvaříme klasický pudink a osladíme. Krok 2: Do horkého pudinku zašleháme máslo po kouscích a po rozpuštění přidáme kysanou smetanu. Prošleháme a nakonec lehce vmícháme sušenky, nalámané (rukou) na kousky. Krok 3: Polovinu pudinku vlijeme do formy na piškoty. Uhladíme a poklademe oloupanými banány, rozkrájenými podélně. Na to nalijeme zbytek směsi a uhladíme. Krok 4: Ušleháme šlehačku se ztužovačem, podle chuti osladíme a natřeme nahoru. Celý dort necháme vychladit. Při podávání můžeme dort pokapat karamelovým topingem.

TIP: Desatero o dortech - jak upéct, nazdobit nebo třeba nakrojit

Zveřejněno 27. 5. 2018

Poznámka autorky mika59

Inspirace: NejRecept.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mp53

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mp53

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Blansch: Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku. Zrovna se mi opět chladí..:-K:-K

Doporučuji , moc dobré :-) dala jsem oreo sušenky a banánové pudinky :yes:

Dnes jsem dělala k svátku, jen jsem to pozměnila a sušenky prokládala s pudinkem po vrstvách. Zase jiné na řezu, ale pořád dobré.

Dnes jsem dělala k narozeninám, tak přidávám foto celého dortu..

Další neoddolatelný recept od Vás. :-K Pro jistotu se zeptám :ty lžíce cukru a vanilkový cukr jsou do pudinku ? Děkuji

zdenka.s: Zdeni ano vanilkový i ten druhý, ale ten podle chutě...a děkuji moc..:-K:-K

Dortík je dobrý :yes: , jen na mě dost hutný. Až ho budu dělat příště, a určitě ho dělat ještě budu :-*, tak místo másla , tam dám měkký tvaroh :-).

bystrouska: Děkuji a s tím tvarohem..bezva nápad..:-):-K

Krasavec. Jednoznačně výborná inspirace :)

:yes: Vypadá nádherně,takové odlehčené dortíky jsou v létě nejchutnější, :-K jak by asi chutnal jahodový ??? Teď je sezona jahod ,tak bych to vyzkoušela.:yes::yes::yes::yes::yes:

Ivusa: Souhlasím, že vypadá nádherně a určitě bude chutnat dobře. Ale odlehčený určitě není, vždyť minimálně polovinu váhy tvoří máslo, šlehačka a kysaná smetana! To je slušná nálož tuků. ;-)

Já myslela v první moment, že je to krásný sýrový dortík...:-Kale určitě chutná,paráda

Ivace64: :-D Díky Ivo..:-K:-)

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Vaše recepty jsou úžasné a inspirativní. Děkuji!

Tak toto by mi moc chutnalo - hodně krému, pár piškotů a sušenek. <3:yes:

Nadja: :-) Jirina8: :-) martinice: :-) Moc Vám děkuji...:-K;-)

Krásné odpoledne:-K, opět jednoduchý a krásný recept, kam na ně Miládko chodíš:yes: Rozhodně někdy udělám, suroviny mívám doma a místo banánů je možné použít třeba jahody, už začínají zrát:-)

bystrouska: Vlaďko děkuji..je moc dobrý..:yes: Tady jsem se inspirovala, ale udělala podle svého. V původním receptu nejsou piškoty a sušenky jsem dala karamelové....budu ráda když vyzkoušíš...;-):-K

Tématické fráze:
jednoduchý nepečený banánový dort, nepečený banánový dort, nepečený dort s banány, nepečený dort s pudinkem, nepečený dort s banánem, nepečený pudinkovy dort, pudinkový dort, nepecene dorty, nepeceny dort, bananovy dort s pudinkem, banánový dort nepečený, nepečený banánový dort s pudinkem, nepečený banánový dort ze sušenek, nepečená banánová buchta, bananovy nepeceny dort, nepečeny dort piškotový s banany a pudinkem, pudinkovy banánový dort, nepečené dorty recepty, banán s pudinkem, recepty s banány

Suroviny:
mléko, pudink vanilkový, banán, sušenky, smetana zakysaná, máslo, cukr, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač, piškoty

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu