Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou

Vinná klobáska, ovoněná sójovou omáčkou a podávaná s cibulovo-hořčičnou šťávou, je vynikající obměnou známé klasiky. Omáčku můžete podávat zvlášť s pečenou klobásou a vařeným bramborem, nebo ji zapečte s klobásou v pekáčku.

Hodnocení receptu je 4,7 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 208 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny90,15 g
Tuky158,41 g
Vláknina11,78 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 5,30 g
Sůl12,85 g
Sacharidy40,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C. Připravíme hlubší plech nebo pekáček a vyložíme ho pečicím papírem. Krok 2: Klobásu rozdělíme na menší kusy, zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Krok 3: Šneky potřeme solamylem smíchaným se sójovou omáčkou a položíme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C dozlatova asi 25–35 minut. Můžeme použít i program grill. Krok 4: Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Krok 5: Pokrájené bylinky smícháme s vývarem a hořčicí a přidáme k cibuli. Necháme probublat, zahustíme solamylem a krátce povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí dle potřeby. Krok 6: Omáčku můžeme přidat přímo do pekáčku ke klobáse a ještě krátce zapéct, nebo podáváme omáčku zvlášť, s pečenou klobásou a vařenými bramborami.

TIP: Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty

Zveřejněno 27. 6. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Já jsem část zhotovené omáčky zapekla na plechu přímo s vinnou klobásou a druhou část omáčky jsem pak přelila na klobásu.

Fotografie a recepty najdete na mém blogu: .https://codnesvariiva.blogspot.com/

https://codnesvariiva.blogspot.com/2018/06/vinna-k...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmXv

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmXv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle se mi líbí, mám ráda vinnou klobásu a chuť hořčice taky. Prezentace je výborná A v mrazáku klobása je. Děkuji za inspiraci a až uvařím, dám vědět výsledek:-)

srettka: , děkuji, vyzkoušej, kombinace je opravdu výborná:-K:-K

Tématické fráze:
vinná klobása recepty, vinná klobása recept, vina klobasa, klobása v cibulové omáčce, recept na vinnou klobásu, vinná klobása, vinna klobasa na plechu, vinná klobása na horcici, vinná klobása v troubě, vinna klobása s omáčkou, vinná klobása s cibulí, sojove klobasy, vinná klobása s hořčicivou omáčkou, recept na hořčičnou omáčku, vinná klobása recepty v omáčce, horcice ke klobase, pečená klobása s hořčičnou omáčkou, pečená klobása s hořčičnou omáčkou, omacka s vinnou klobasiu, horcice recept

Suroviny:
klobása vinná, solamyl, omáčka sojová, cibule červená, omáčka sojová, hořčice kremžská, vývar masový, máslo, sůl, bylinky, solamyl

Přidat fotografie receptu