Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Delikatesní vepřové plátky se zálivkou

Hodnocení receptu je 5,0 (158×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

V jednoduchosti je krása, to říkávaly už naše babičky i maminky. A měly rozhodně pravdu. Stačí například kousek kvalitního masa, základní chutě jako cibule a česnek. To vše zalité pikantní zálivkou a upečené. Výborný a rychlý oběd.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 221 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny111,97 g
Tuky38,86 g
Vláknina17,96 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,40 g
Sacharidy49,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na plátky, velmi mírně naklepeme, dle potřeby je nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a potřeme utřeným česnekem. Krok 2: Pekáček vymažeme olejem, dáme 1 a půl cibule nakrájené na měsíčky, na ní poskládáme připravené maso a přelijeme zálivkou. Krok 3: Zálivka: pepř, papriku, kečup, worcesterovou omáčku, sojovou omáčku smícháme s olejem. Všechno dobře promícháme a nalijeme na maso. Krok 4: Na zálivku rozprostřeme další 1,5 cibule nakrájené na kroužky. Krok 5: Pekáč přikryjeme a dáme péct. Vůbec ničím nezaléváme, cibule s masem pustí dost šťávy.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 15. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikatesní vepřové plátky se zálivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikatesní vepřové plátky se zálivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWyJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (163)

Opravdu překvapivě výborné :-) Cibuli máme moc rádi, tak jsem znásobila množství a vyplatilo se. Určitě se k tomuto receptu budeme vracet! 👍

U nás doma hodně oblíbené, vaříme často ????

Nejsem dobrá kuchařka, ale tenhle recept je výborný. Vařím ho často a i rodině chutná. Já pak ještě vyjmu maso a cibuli se zálivkou rozmixuju na omáčku.
Moc dobrý recept <3

Zdravím . Můžu říct ,že něco tak dobrého už jsem dlouho nejedl.

Díky za inspiraci. Vynechala jsem worcester, kečup jsem použila domácí, pikantní. Po upečení jsem vyndala maso, a sosik seškrábla do hrnce. Přidala jsem jeste více kečupu a steril. bílou papriku a vše jsem rozmixovala. Je to vynikající <3

Zdravím. Díky moc za pěkný recept. Zrovna se peče v troubě. Věřím, že to bude dobrota. Chtěla jsem poprosit, zda by nebylo možné psát přímo k receptu i přibližnou dobu pečení a stupně, při kterých se má maso zhruba péct :) Našla jsem informaci v komentářích. Myslím, že amatérští kuchaři jako jsem já, tyto údaje v receptu ocení. Děkuji. :-K

Dobrý den, vybrala jsem si Váš recept k večeři, ale nejsem tak zdatný kuchař a tak mám otázku. Na jakou teplotu a jak dlouho mám maso péct ????

Kepsar: Šárko, tak to mám radost a jsem ráda, že jste si pochutnali:yes:

Úžasný recept! ..Dělala jsem již 2×..a rodina mě sdělila,že klidně to 1-2 krát do měsíce může být ..

zdenka.s: Zdeničko, děkuji, že jsi si můj recept vybrala a mám radost, že chutnalo:-K:yes:

Zbyly mi od včerejška dva velké bramboráky, udělala jsem dnes tuto dobrotu,ale nakrájenou na kousky a když bylo maso měkké, nakladla :-) ho na ně, samozř. i s cibulkou a zálivkou.
Bylo to pochoutka :yes:. Bibinko, děkuji za skvělý recept:-K

maryje12: Maruško, mám radost, že to bylo u Tebe na pochvalu ;-):yes:

Dostala jsem pochvalu, takže :yes:

zujali: Zuzko, tak to mám radost a díky :-K

Bibinka: tak jsem uvařila a moc chutnalo :-):yes:

Určitě odzkouším, vypadá to naprosto perfektně ! Už je uloženo.<3

zujali: Zuzko, pak písni, jak Vám chutnalo :yes:

Uložila jsem si a chystám se udělat v neděli k obědu.

zdenka.s: Jéééé Zdeničko, to jste mě teda jsi mě i s manželem velmi potěšila a já Vám moc děkuji :-K:yes:

Manželovi padl tenhle recept do oka v kalendáři od Top receptů, přál si ho dnes k obědu. Podívala jsem se na komentáře na stránky, vidím :autor Bibinka, takže není co řešit :-K
Dělala jsem přesně podle receptu a byla chvála veliká a to dělá tak jednou ,dvakrát do roka :-(
Chtěl hranolky.
U nás tedy stálice v jídelníčku :yes:

Petra Benesova: Petruš, jsem ráda, že chutnalo a dík, že jsi to uvařila:yes:

Včera jsem uvařila s drobnými obměnami a fakt super jednoduchá mňamka. Příště zkusím v pomalém hrnci, to teprve bude...Dík za fajn receptík:yes:

Výborné jídlo, dá se udělat super i z kotlet, je to pak krásně křehké. Při třetím pečení (právě probíhá) jsem se rozhodl trochu inovovat a vynechal jsem sojovku, aby se tam nemotalo příliš moc chutí a namísto kečupu použil cigánskou omáčku Otma, kterou mám vyzkoušenou, že se na pečené maso celkem hodí, uvidíme, jaký bude výsledek, dám info a snad i foto :-)

EDIT: Foto nebude, moc rychle jsem se na to vrhl, dopadlo to výborně :-) Cigánská omáčka se na to fakt výborně hodí.

Dobrý den, můžu se zeptat na teplotu trouby a dobu pečení? Nějak nemůžu docílit výsledného efektu. Děkuji

Lenika71: Leni pekla jsem na 200 st., dokud maso nebylo měkké. Každá trouba peče jinak, tak se musí hlídat- asi tak 50-60 minut. Už máš asi uvařeno.....:-(

:-Q Mám už v troubě, tak se těšíme na obídek, věřím, že si pochutnáme...:-):-):-)

Je zaujímavé, prečo mnoho autorov (-iek) receptov nesprávne píša slovo worcester, keď je to jasne vidieť na fľaši (viď fotografia s ingredienciami).

Gazpacho: V receptech, přidávaných v posledních dvou letech, se snažíme i takovéto chyby vychytat, díky za upozornění. V receptech starých se to povede občas a náhodně, uvést do stopro stavu i recepty z dob minulých není v lidských silách;-)

Zobrazit starší odpověď

Včera jsme měli návštěvu a hledala jsem něco rychlého k obědu, abych nemusela trávit čas u sporáku, ale mohla se věnovat návštěvě. Tento recept se mi líbil, všem moc chutnalo. Určitě jsem nedělala naposledy.:yes:

MajkaM: Majko, to jsi mě potěšila a jsem ráda, že všem chutnalo :yes::-K

Je to velmi dobrý recept, doporučuji :-):-):-). Zkoušela jsem s vepřovým masem a naposledy jsem to udělala s kuřecího a do zálivky jsem přidala černé pivo a byla ještě luxusnější, ale člověk si musí s ingrediencemi pohrát podle vlastní chuti.

Anisek: Anissko, děkuji a jsem ráda, že recept u Vás téměř zdomácněl :yes:

Dobrý den ,
chci se zeptat zda se něco stane kdyz vynecham Volčestrovou omáčku tu doma nevedeme Díky moc

Bibinka: ;-):yes: díky vyzkouším

Zobrazit starší odpověď

<3 Moc dobrá rychlovka ....

Valis: Jsem ráda, že chutnalo , díky :yes::-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vepřové plátky, veprove platky recept, vepřový plátek delikates recept, veprove platky recepty, recept na vepřove platky, recepty na vepřové plátky, vepřovy plátek, recepty vepřové plátky, recepty z vepřových plátků, recept vepřové plátky, vepřový plátek delikates, vepřová kýta plátky, mazani na veprovou kytu, vepřový plátky, vepřový plátek recept, plátky z vepřového masa, vepřové maso plátky, něco z vepřového masa, vepřová plátky, veprova pecene platky

Suroviny:
maso vepřové, cibule, česnek, sůl, olej, omáčka sojová, omáčka worcesterová, kečup sladký, paprika sušená sladká, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu