Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tyčky z cuketového těsta se semínky

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Křupavé a křehké tyčinky jsou vítanou chuťovkou k vínu nebo pivu a jen málokdo by hádal, že se v těstě skrývá nastrouhaná cuketa. Tyčinky před pečením potřeme vejcem a posypeme hrubozrnnou solí a semínky podle chuti.

Suroviny pro 52 kusů

52kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 603 kJ /
2 056 kcal
Bílkoviny48,82 g
Tuky96,01 g
Vláknina20,86 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy242,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu i se slupkou nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme chvíli vypotit. Krok 2: Do prosáté mouky vmícháme kypřící prášek, přidáme rozetřené stroužky česneku, změklé máslo, sůl, špetku pepře a vymačkanou, nastrouhanou cuketu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odležet v chladu. Krok 3: Těsto rozválíme asi na 5 mm silnou placku a rádýlkem nakrájíme tyčinky. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a libovolnými semínky. Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova. Krok 5: Podáváme jako pohoštění k vínu.

TIP: TOP 7 nejlepších receptů na slané tyčinky!

Zveřejněno 4. 8. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Recept jsem našla na stránkách Varecha.sk, pekla jsem z poloviční dávky, kterou také uvádím. Z této dávky surovin jsem měla 52 tyček 10 cm dlouhých.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7K8j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7K8j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zkusila jsem ale poprvé a naposled,ale někomu to samozřejmě chutnat může

Super. Dala jsem do těsta pražená slunečnicová semínka z Lidl a je to moc dobré. :yes:

Alena.Elizabeth1: děkuji za zprávu i za pochvalu :-):-K:-K

Na Varechu i sem jsem je dávala už loni, jsou super ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/49270-slane-cuket...

1974andrea: Já zkoušela recept z varechy od Sonulienky, pro zajímavost jsem koukala, že poměry surovin se u obou receptů malinko liší. Než jsem recept dala sem, tak jsem zkoušela vyhledávač, ale evidentně špatně :-(

Žádný komentář ?? Já jsem si to stáhla a skusím je ,myslím že budou výborné:yes::yes::yes::yes::yes:

martinice: k vínu byly bezva, tak snad budou chutnat i u vás ;-):-)

Tématické fráze:
slané recepty z cukety tyčinky k vínu, cuketové slané tyčinky, slané tyčky recept, slane tyčinky z cukety, slane tycinky k vinu, cuketove slané pečivo, slané recepty z cukety, tyčinky z cukety, cuketové tyčinky, recept na slane tycky, lidl slane tycky maslove slaného, slané cuketové sušenky, recept na tyčky z těsta, slané sušenky z cukety, cuketové tycky s česnekem, slané cuketové tyčinky z hladké mouky, slané tyčky, slané pečivo z cukety, cuketové slané těsto na tyčinky, recepty z cuketyn tyčky

Suroviny:
cuketa, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, česnek, máslo, sůl, pepř mletý, vejce, sůl hrubá,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu