Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Krok 1: Chci se tu se začínajícími kuchařinkami podělit o vyzkoušený a osvědčený návod na smažení.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Maso obalíme klasicky v trojobalu, (do vajíček můžete přidat prolisovaný česnek).
Krok 4: Pak na pánvi rozpustíme sádlo a olej v poměru 1:2 a necháme rozpálit, ale pozor na přepálení, i když sádlo tomu trochu brání.
Krok 5: Pak velmi prudce z každé strany osmažíme do mírně zlatova, neohlížíme se na to, zda maso je měkké. Jde jen o to, aby se zatáhla bílkovina a tak v něm zůstala veškerá šťáva.
Krok 6: Máme připravený pekáč nebo plech do trouby a buď na pařáčky na knedlíky nebo na pečicí papír vše ukládáme.
Krok 7: Přikryjeme a dáme do trouby cca 150-170 °C dojít.
Krok 8: Pak necháme na konci chvilku odkryté, aby se udělal "chrumkavý" povrch. U tohoto způsobu se nemusí nikdo bát, že by měl málo prosmažená stehýnka, kuřecí křídla, maso je krásně měkké a jde dobře od kosti. Zrovna tak dobře udělané můžete mít různě plněné řízky.
Krok 9: Květák děláme tak, že ho rozdělíme na růžičky, na chvíli ponoříme do horké vody, pak ho zchladíme a necháme okapat, obalíme a krátce osmažíme. O ostatní se postará trouba.
Krok 10: Toto smažení je i úsporné, protože se spotřebuje poloviční množství tuku a zdravější, protože maso neleží po celou dobu smažení v omastku a nenasákne ho do sebe tolik. Navíc z něj i nějaký vyjde ještě při dopékání.
Krok 11: Doba pečení v troubě závisí na síle, kvalitě a druhu masa cca 30-40 minut. To musíte sami vyzkoušet. V plynové troubě to neumím odhadnout.
Zveřejněno 18. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
Moje poznámka
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 10 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 12 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 1 hodinou
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 5 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 7 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 7 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 7 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 8 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 9 hodinami
Tématické fráze:
smažení řízků v troubě,
smažený řízek vepřový v troubě,
řízky smažené v troubě,
smažení v troubě,
veprove rizky smazene v troube,
vepřové řízky v troubě,
jak smazit rizky v troube,
dopékání řízků v troubě,
smažené řízky v troubě,
smazeny kralik v troube,
smazeni rizku,
smažený řízek v troubě,
smažení řízků v troubě recept,
smazeni rizku v troube bez tuku,
smažení vepřových řízků,
řízky dopékané v troubě,
řízky v troubě na pečícím papíru,
jak dlouho smažit vepřové řízky,
smažený králík v troubě recept,
smažený králík
Suroviny:
maso vepřové,
maso kuřecí,
filet rybí,
maso králičí,
květák
Komentáře (99)