Staročeská polévka Žebračka
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku podle následujícího receptu a sami se přesvědčíte, že je vynikající.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 671 kJ / 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,38 g |
| Tuky | 7,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Moje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 21 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 24 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 31 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Tématické fráze:
staroceske polévky,
staročeská polevka,
žebračka recept,
polévka žebračka, chlebová,
staroceska polivka,
žebrácká polévka od babičky,
žebracka,
staroceske polévky recept,
staročeskáí pllévka,
polévky saročeské,
staroceskou polévka,
staroceske jmeno bohudana,
staročeské na nádobí,
staročeská polévka,
polévka žebraška,
recept na zebracku,
polévky staročeské,
staročeské recepty polévek
Suroviny:
chléb,
cibule,
vývar masový,
mléko,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
petrželka,
vejce,
sýr strouhaný
Komentáře (26)
Do fotek jsem přidal recept z r. 1881 na chlebovou polévku od Magdaleny Dobromily Rettigové.
Ještě k Vašemu komentáři - prosím, abyste pro příště nechal na mém rozhodnutí, co a jak budu komentovat. Na rozdíl od Vás to dělám slušně a nikoho neurážím.
K tomu mixování. Tím, že je chléb rozvařený, stačí ho jen rozkvedlat kvedlačkou.
Prostě úplně postaru vařit neumím a přestože dělám staročeský recept, který se snažím dodržet, neumím se zbavit moderních návyků při zpracování