Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 780 kJ / 5 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,61 g |
Tuky | 322,21 g |
Vláknina | 27,09 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 380,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý a tretí korpus a piekol sa tak isto ako prvý. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
Krok 2: Do misy som dala šľahačku, vajcový likér a zmiešala. Pridala som smotanové pudingy, zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala úplne vychladiť .Ešte kým bola vlažná, som ju vyšľahala a tým sa už aj celkom vychladila. Podľa návodu som pripravila želatínu a po lyžici som do nej zašľahala vychladnutý puding. Rozdelila som ho na 2 časti a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
Krok 3: Na máčanie piškót som si pripravila instantnú kávu, pridala som k nej vajcový likér a zmiešala.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Zveřejněno 22. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Moje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Nejnovější recepty
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 4 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kapsa pana lesního
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 23 minutami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 1 hodinou
Jablkový perník
vera64 před 1 hodinou
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 1 hodinou
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 2 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 2 hodinami
Brambory pečené s cibulí a žampiony
Slanky před 3 hodinami
Tématické fráze:
nej recepty likerove špičky,
piškoty recept pod spice,
piškotové řezy,
likérové špice recept,
likérové řezy,
piškotové těsto na řezy,
recept likerove spice,
likérový řez na plech,
likérový koláč,
likerove špičky s piskotami na plech,
likérové špičky na plech recept,
recepty rezy den noc - piškotové sk,
rezy s piskotami,
koláč se sims piškoty,
piškoty pod likér spoce
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kakao holandské,
šlehačka,
likér vaječný,
pudink,
želatina,
likér vaječný,
piškoty,
džem,
poleva bílá čokoládová,
čokoláda bílá,
máslo,
šlehačka,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká
Komentáře (2)