Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 542 kJ / 2 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,29 g |
Tuky | 132,62 g |
Vláknina | 4,24 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 196,38 g |
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, sušené mléko, sůl a vanilkový cukr a vše promícháme. Do druhé menší misky oddělíme 50 ml mléka, přidáme kakao a rozmícháme metličkou dohladka. Oddělíme žloutky a bílky.
Troubu zapneme na 170 ° C. Krok 2: Do misky, kterou lze dát nad páru, dáme zbylé mléko, přidáme olej, promícháme a umístíme do hrnce nad vodní lázeň. Vodu přivedeme k varu a obsah misky metličkou mícháme 50 vteřin a odstavíme. Přes síto vsypeme do misky moučnou směs a vymícháme hladké těsto. Postupně přidáváme žloutky a vždy po každém promícháme.
Z této směsi odebereme 6 polévkových lžic a smícháme v misce s rozmíchaným kakaem. Krok 3: Všechny bílky ušleháme do pěny, přidáme cukr smíchaný s práškem do pečiva a došleháme do pevných sněhových špiček. Ze sněhu odebereme 4 lžíce do kakaové hmoty ale necháme bez míchání stranou.
Ostatní sníh vmícháme do žloutkové hmoty, nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme.
Kakaovou hmotu promícháme se sněhem a přendáme do jednorázového cukrářského sáčku. Po naplnění odstřihneme špičku asi půl cm a kakaovou hmotu nastříkáme v pásech těsně vedle sebe na žloutkovou hmotu, plechem pak lehce zatřeseme. Krok 4: Pomocí držadla vařečky (použila jsem asijskou jídelní hůlku) projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170° C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150° C a pečeme ještě 25 minut. Krok 5: Upečené těsto necháme na plechu trochu vychladnout, přikryjeme novým papírem na pečení, vyklopíme a stáhneme papír na kterém se peklo. Tím se dostalo dospodu kakaové a nahoru žloutkové upečené těsto. Necháme úplně vychladnout a potřeme krémem . Použila jsem krém z mascarpone s 1 lžící cukru a 1 šlehačkou. Pomocí papíru svineme roládu a necháme vychladit.
Z této rolády nakrájíme15 porcí.
Zveřejněno 19. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hurikán roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPnM
Moje poznámka
Hurikán roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPnM
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 13 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 17 minutami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 37 minutami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 14 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 15 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 16 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 19 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 21 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 21 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 21 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 22 hodinami
Tématické fráze:
rolada tornado,
tornádo roláda,
roláda ze sušeného mléka,
roláda která se vždy povede,
zákusek hurikán,
rolada hurilan,
huricane roláda,
youtube rolády,
hurricane roláda,
moucnik hurikan,
rolada hurican,
recepty ze suseneho mleka,
roláda hurykán,
roláda hurián,
hurikalm roláda recept,
recept roláda hurican,
youtube pečeni rolady,
youtube recepty rolady,
yutube rolady,
roláda na youtube
Suroviny:
mléko,
kakao,
olej,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mléko sušené,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce
Komentáře (28)
Po vašem vyjádření níže jsem už péci nezkoušel.
Mně přišlo jako výzva spočítat délku a tloušťku rolády tak aby byl výsledek stejný jako ta vaše nádhera, právě proto, že to není roláda
(No, šlo by to i bez počítání: svinout těsto k sobě a zbytek odkrojit
Dnes jsem se k tomuto hotovil, ač sunaru také nemajíc
Moc mi není jasné, proč se těsto na plechu "prohrabuje" křížem
Marie Svarcova:
Vy to máte pěknější než na videu které jsem popatřil
No, možná i proto, že to není roláda v pravém smyslu slova
https://www.youtube.com/watch?v=MNyUO1Y2rv0
https://www.youtube.com/watch?v=Kxr2ojbISPQ
na mne to vykouklo jako reklama na fcb
Akorát nechápu:
"Pomocí držadla vařečky projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto."
(že by podél a napříč?)
Hurricane Swiss Rolll - Chocolate | Suka Suka Amel
Suka Suka Amel