Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí nudle

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ni-nu-li-na

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Chcete se přiblížit babiččině bezkonkurenční polévce s domácími nudlemi? Díky našemu receptu to zvládnete docela jednoduše. Příprava domácích nudlí není vůbec složitá, vyzkoušejte je, a navždy zapomenete na ty kupované.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 329 kJ /
557 kcal
Bílkoviny21,68 g
Tuky8,86 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy95,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku vsypeme na vál nebo do mísy a uděláme do ní důlek. Do něj vklepneme vejce a od středu promícháme. Přidáme lžičku vody a hněteme rukama, až vznikne pevné hladké těsto. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a velice tence je rozválíme. Průběžně podsypáváme moukou, aby se těsto nelepilo ke stolu a bylo pořádně suché. Krok 3: Vyválené pláty necháme lehce oschnout a po 10 minutách obrátíme, aby oschly i z druhé strany. Krok 4: Pláty těsta nakrájíme na široké pruhy, které položíme na sebe a ostrým nožem napříč nakrájíme na vlasové nudle. Krok 5: Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout. Krok 6: Nudle můžeme ihned uvařit a použít do polévky. Pokud nespotřebujeme všechny najednou, necháme je důkladně proschnout a uložíme na pozdější použití.

TIP: Jak připravit domácí těstoviny

Zveřejněno 31. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nudle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p23y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nudle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p23y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Dělala jsem podle návodu, jenže těsto bylo tuhé. Přidala jsem ještě lžíci vody a trochu mouky. Nakonec jsem rozválela dva kruhy. Dala proschnout a nakrájela na pásky. Nudle se povedly. Manžel dělá těsto tak, že si dá jen trochu mouky a vejce a pak podle potřeby přidává.

Dobrý recept díky ;)

Tarrica: moje maminka také dělala větší množství, dělala tak do zásoby nudle, nudličky, fleky a strouhání. No, a placky těsta se předsušovaly v půli přeložené na šňůře natažené nad plotnou.:-) Tedy kromě toho strouhání, to část těsta nastrouhala na struhadle s většími oky a pak nechala doschnout na vále, nebo utěrce.

Výborné! Už robí len takto. Dovolil som si pridať foto.

Super, děkuji. Použila jsem recept na široké nudle se žampiony na smetaně.

Já usušil fénem a perfektní. :yes:

Těsto je stejné,skvělé, jako od mojí maminky,mám v sešitku od ní: 20 vajec a 2,2-2,5 kg mouky, voda dle potřeby. Dělávaly se nudle do zásoby, nebyl čas pořád válet,krájet. To pak byly placky po všech stolech i postelích- na vyřazených , vypraných prostěradlech....
Já to nenáviděla, ruce mě z té hroudy těsta bolely celý týden a pravidelně mi chyběl kus nehtíku....

Právě jsem dodělala a recept chválím. S těstem se dobře pracuje.

presne takto delavala nudle moje babicka, vcetne tech novin....a jak tu nekteri blaboli, tak "do kopru" sla v 94 letech....nebejt novin, asi tu byla do sta..

vyzkoušeno, spokojenost. děkuji :-)

Ahoj ,nudle super ale rychle zapomente na ten tisk pod nudlema nebo půjdete brzo do kopru!;-(

Já dávám těsto a následně uschnout nudličky na utěrku, zdá se mi to i praktičtější.
Ale opravdu máte z jednoho vejce tyhle dvě placky? já mám tak jednu (a to taky válím těsto hodně natenko)...

Jsou super,nyní jsem dodělala.Díky za receptík.Ahojík.:yes:

Navir: nejen na Moravě, ale i na severu Čech v sudetech je "furt und furt" velmi oblíbené spojení :-D:-D:-D:-D

No, jsem z Moravy a slovo "furt" používáme běžně, jakož i jeho obdobu furtejc. Nevidím na tom nic pobuřujícího, nehledě k tomu, že se to netýká receptu na nudle. A když jsme u toho receptu, tak vodu nedávám, těsto zpracuji v hrnku a teprve potom na vále a noviny - no, tak to je kapitola sama o sobě, ale fakt je v tom olovo a to tedy raději nee :-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
domácí nudle, domácí nudle recept, domácí nudle do polévky, recept na domácí nudle, těsto na domácí nudle, nudle domácí, těsto na domácí nudle recept, recept na nudle, recept domácí nudle, domácí vlasové nudle, nudle recept, těsto na domácí nudle do polévky, domácí nudličky do polévky, domácí nudličky, domaci vlasove nudle recept, domácínudle, domací polevkové nudle, recepty domácí nudle, vlasové nudle domácí, recept nudle

Suroviny:
mouka hrubá, vejce, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu