Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 361 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny30,25 g
Tuky90,35 g
Vláknina5,08 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,10 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut. Krok 2: Sýrová pěna:
1.den: sýr nakrájíme na malé kousky. Smetanu přivedeme k varu a zalijeme sýr. Necháme ho rozpustit, prošleháme a přecedíme přes jemné sítko. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
2. den: připravenou smetanu vyšleháme. Krok 3: Zeleninu dochutíme citronovým pepřem, případně přisolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí a podáváme s pěnou.

Zveřejněno 18. 11. 2018

Poznámka autorky maris

Taleggio je polotvrdý zrající italský sýr, dobře se rozpoušti a hodí se i k zapékání. Je vynikajíci i ve studené kuchyni.

Zdroj: italská kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Jq9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Jq9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, mrkev, batáty, olej olivový, sůl mořská, pepř citronový, nať cibulová, smetana ke šlehání, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu