Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 864 kJ / 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,42 g |
| Tuky | 30,99 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme.
Krok 2: Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Moje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 54 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
krupicový svítek,
lehké moučníky,
sladký svítek,
krupicový svítek do koprové omáčky,
borůvkový svítek,
svítek s borůvkami,
svítky recept,
svítek sladký,
svítky,
recept na sladký svítek,
svítek z krupice,
lehky moucnik,
zeleninový svitek,
svítek s borůvkama,
sladký svítek recept,
ovocny svitek,
svítek-recept,
recept na svítky,
kardinálovy řezy,
jablkový koláč
Suroviny:
vejce,
krupice,
mléko,
šťáva ovocná,
cukr,
tuk
Komentáře (10)
ale polil půl litrem horkého oslazeného méka a nechal aspoň 5 minut vsáknout ( mléko-ne bílou vodu).
Pak se krájel na talíře a poléval borůvkovým kompotem nebo přesnídávkami (dnes říkáme pyré).
jo ještě -dělal se z krupičky,ne z krupice.
Moc díky Jana