Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový sušenkový řez

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Jak již název napovídá, tento dezert připravíte opravdu rychle. Stačí vám na něj jen pár surovin a výsledek opravdu stojí za to. Na své si přijdou zejména milovníci oblíbených sušenek Lotus.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 624 kJ /
627 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy19,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtvercovou nebo obdélníkovou formu (můžeme použít i plastovou nádobku, ideální je rozměr 27x18 cm) vyložíme potravinovou fólií. Krok 2: Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a sáčkem pudinku. V případě potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Krok 3: Pár sušenek si odložíme stranou na posyp. Krok 4: Na dno formy poklademe těsně vedle sebe sušenky a na ně lžící navrstvíme krém. Na krém naskládáme znovu sušenky a takto pokračujeme do spotřebování krému. Poslední vrstva je krém. Krok 5: Odložené sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme a posypeme jimi povrch moučníku. Krok 6: Naplněnou formu přikryjeme a necháme nejméně dvě hodiny uležet v lednici.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 9. 12. 2018

Poznámka autorky mika59

Na posyp můžeme zvolit i drcené oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový sušenkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4wk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový sušenkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4wk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Lotusek by mi nevyšlo na 3 vrstvy, tak jsem doprostřed dala skořicová esíčka.
Taky výborné. :-)

:-)<3:yes::yes:dělávám, byl to takový moc dobrý hit roku :-K Dovolila jsem si přidat foto

Tak už mám hotovo. Příště ale spíše zkusím nejdřív puding do mléka a pak zamíchám smetanu. Té hmoty bylo nějak málo. Dala jsem do formy na biskupský chlebíček a vyšly mi tři vrstvy. Lotusky sotva jedno balení.

Tak už mám hotovo. Příště ale spíše zkusím nejdřív puding do mléka a pak zamíchám smetanu. Té hmoty bylo nějak málo. Dala jsem do formy na biskupský chlebíček a vyšly mi tři vrstvy. Lotusky sotva jedno balení.

Já to zašlehala hned do smetany..

Co tedy platí recept podle videa - pudinkový prášek zašleháme do 300ml mléka a pak přidáme smetanu(500g?), nebo platí dle psaného receptu - pudinkový prášek zašleháme do 500g smetany? Proč jsou tam rozdíly....?

Tak tohle je luxusní <3<3<3

Romario: Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku..:-K

Poslední nevzhledný kousek jsem vyfotila. Mohu jedině doporučit. Cukr navíc není potřeba. Díky za recept:yes::-K

Vše trvalo 15minut. Na posyp jsem dala namleté zbylé tři sušenky a trochu mletých oříšků. Už se těším,až ho zkusíme. Zkusím vyfotit. Ale chválím už teď:yes::-)

Dobrý den, puding uděláme dle návodu a vyšleháme se smetanou nebo vyšleháme se smetanou pudingový prášek?

mischelinka: Ano nemám mléko v surovinách a šlehala jsem smetany s pudinkem.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Trochu se stydím zeptat : sušenky Lotus mají být 2x 500 g nebo celkem 500 g ? Asi celkem ,že ?Nikdy jsem si jich nevšimla ,ale to rychle napravím a řez udělám.Určitě je to dobrota ke kafíčku ,děkuji :-K

zdenka.s: Zdeni balení je po 250 g...takže dohromady...a jak píše casino, když jsou v akci tak se to vyplatí...A děkuji Všem...:-K:-K:-K

OT
Od 12.12. má Albert Lotusky za 50% (jestlisenepletu)
...a máslo taky
No, za kvalitu neručím, že ;-)

Vypadá krásně a zrovna tak i chutná :yes:<3<3

určitě stojí za vyzkoušení, moc pěkné :yes::yes:

Manžel je mlsoun a tato nepečená dobrota mu jistě příjde k chuti<3:-K

<3 <3 <3

Tématické fráze:
řezy z lotus sušenek, řezy ze sušenek lotus, řez ze sušenek lotus, susenkovy rez, lotus rezy, řezy ze sušenek sušenek lotus, recept 58818, sušenkové kolace, sušenkový zákusek bez pečení - sušenky albert, nepečený dezert ze sušenek lotus, nepeceny dezert lotus kysana, sušenky lotus v akci, sušenkové řezy, bleskove nepečené dezerty, moučník z drcených ze sušenek a zakysané smetany, lotus dezert, sušenkový dort s pudinkem, sušenky lotus řezy, sušenkový řezy, rez z lotus sušenek

Suroviny:
sušenky karamelové, smetana zakysaná, pudink vanilkový bez vaření, cukr vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu