Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové věnečky se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (146×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Kynuté bochánky s ozvláštněním tvarem a sladkou náplní budou oblíbenou svačinou školáků i doplňkem odpolední kávy. Pokud si navíc práci zjednodušíte pomocí domácí pekárny, bude efektní pečivo bez velké námahy brzy zdobit váš stůl.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 580 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny44,68 g
Tuky38,15 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy257,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě. Krok 4: Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 6: Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 15-18 min). Krok 7: (Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček.)

Zveřejněno 18. 11. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M105

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M105

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (124)

...jeden z našich nejoblíbenějších kousků :yes:

Výborné... Pracovala pekárna, já jsem to pak jen potřela a zamotala a výsledek je luxusní. Moc děkuji za oživení mých pekařských pokusů. Kluci se oblizovali a mám udělat ještě novou várku. A to je pro mě nejvíc, když chutná mým klukům. :-K:-K:-K<3<3<3:-)

Moc dobré. Dělala jsem dávku na 500 g mouky. Plnila jsem vším, co mi přišlo pod ruku, základ máslo a nugeta nebo skořicový cukr nebo granko nebo cukr + perníkové koření ... za mě vyhrává skořice, ale já jsem na ni ujetá :-D ...

Úžasné! Měla jsem jich 8 :-):yes:

sindel.b:nepovedlo se, ale je na fb

sindel.b:tak přidávám fotku, celkem to dobře dopadlo a chutnají skvěle

sindel.b: pro cathleen

sindel.b:tak, musela jsem to rolovat na vále, ale šlo to, teď peču na 150 v horkovzdušné troubě:-)

cathleen:no já dala celý kelímek smetany, to bylo 190 g, ale já zadělávám těsto řidší, tak uvidím, když tak příště zadělám tužší. já mám ráda z kynutého těsta po upečení výrobek nadýchaný. Dám vědět, jak to dopadlo, teď mi kynou bochánky :-)

Sponka: určitě dá, bude stačit rovná lžička ;-)

sindel.b: pokud je těsto husté tak, aby se dalo tvarovat, určitě ta záměna nevadí.

cathleen:prosím mám dotaz - dá se použít sušené droždí a kolik asi ? Nemám kostku,jsem nemocná, moc děkuji

Tak jsem zadělala, teď těsto kyne, ale neměla jsem jogurt, dala jsem zakysanou smetanu, tak uvidíme, co to udělá

:-):-8:-K

cathleen:diky za rychlou odpoved
;-)

blazinek: z kostky;-)

Holky to droždí dáváte sušené,nebo kostku?:-?díky za odpověd;-)

Eficka82, maryje12, Lenika: :-8:yes::yes:

Dělala jsem bez pekárny a výsledek bezvadný, všem chutnalo. Co zbylo z trojité dávky bylo druhý den vláčné, dobré. Dávala jsem taky araš. nugetu, skořici a taky drcené mandle. Všechny byly moc dobré -díky!

Tyto venecky dělám už po několikáté, jsou opravdu výborné.Ted jsem umotala s burasidovou pomazankou z Lidlu (je to podobné jako nutela,akorat ze z arašídů) nestihla jsem udělat ani fotku,jak se po nich zaprasilo :-) díky za recept a bodik letí:-)

Dělala jsem z dávky a půl, ke kafíčku a prostě dobrota. :yes:

Nela88: díky :-K

Tak na tyto venecky ted uz nedam dopustit, jsou proste famozni!!!:-O Poprve jsem je delala z trojte davky, protoze jsem mela hodne jogurtu a udelala jsem tri druhy skoricove/oriskove/malinove s brusinkami.... Jak rikam je to sen:-D Jdu zadelat testo na dalsi. Diky za receptik, posilam bodik:-K :-)

výboooorné!!!! (viz. fotečka) :-K

úžasné,super,dělala jsem z 1,5 dávky ,:yes:nevěděla jsem jestli se mi dvojitá dávka vleze do pekárny.Věnečky jsem dělala menší,bylo jich asi 15 ks...příště pokapu ještě rozpoštěnou čokoládou :D

úžasné,super,dělala jsem z 1,5 dávky ,:yes:nevěděla jsem jestli se mi dvojitá dávka vleze do pekárny.Věnečky jsem dělala menší,bylo jich asi 15 ks...příště pokapu ještě rozpoštěnou čokoládou :D

:-p;-):-8..teď jsem si na něm pochutnala.
Díky za recept:yes::yes::yes:VYNIKAJÍCÍ.:yes::yes::yes::-K:yes::-K

janca26: :-O proč by měly fotky vadit? Naopak - děkuji :-K

sú parádne, pridala som fotku, pokiaľ neva...robievam aj s grankom a maslom, manželovi chutia najviac len skořicové

Včera jsem zkusila poprvé a musím přiznat ,že jsou úžasný :-p Přidávám se k ostatním názorům ,že jedna dávka je málo ;-) Příště peču aspoň ze dvou:-K Díky moc za recept a skvělý nápad :yes:

Super recept! Delam casto, ma velky uspech, jen nedelam venecky, ale testo vyvalim, potru maslem, posypu skorici a cukrem, zamotam do rolicky a dam do babovkovy formy. Venecky jsou moc velky a je jich jen pet, tak to neni uplne vhodny dat na:-p stul navsteve ke kafi. ;-):yes:

O vikendu jsem zkusila, dopadlo to moc dobre, jen jich bylo podle slov mych chlapu malo :-) Priste tedy u nas rozhodne z vice davek! Diky za recept!

Pekla jsem asi 3x...vynikající a dnes jsem zkusila to samé od jiného autora, těsto tuhé, výsledek se nedá porovnat, vracím se k osvědčenému receptu:yes:;-)

Super recept,určitě vyzkoušejte již jsem po dvakrát vyzkoušel a je to super.:yes::yes:

Už jsem je vyzkoušela loni a dnes si je musím upéct znovu, jsou opravdu vynikající a jednoduché :-K

Super, včera jsem dělala a přepisuji do své kuchařky! :yes::-K

Betyna, dexulka: díky :-8:yes:

:-K dnes jsem upekla, posypané ořechy, jsou vynikající

Vyzkoušela jsem tuto lákavou dobrůtku a jistě zopakuji.Těsto je lehounké a pečivo dobré i druhý den.Zkusila jsem i obměnu s kokosem a někde přidala rozinky,jinde slunečnicová semínka (oříšky ani mandle se zrovna nenašly).Posílám bodík i fotky :-p

Zuzka - Cobra: to jsem rada, Zuzi a tesi me to :-)

Dnes jsem konečně vyzkoušela tuto nádheru a musím říct, že příprava je naprosto jednoduchá a výsledek úžasný! Díky Cathleen, tuhle dobrůtku budu péct častěji:yes::-K
Přidala jsem i foto.

maiva, Bahula: :-Omoje ruce?:-D:-Draději ne...to budou dělat ty roky praxe v kuchyni u válu, s rukama zabořenýma v těstě....;-)

Ivana41: Ivčo, každá lžíce je jiná (i já mám polévkové lžíce jakoby menší a jiné zas hluboké, přehluboké:-D), ale 30 g oleje nebudou celé 4 lžíce (za předpokladu, že má tvá lžíce objem 10 ml) - olej je trochu lehčí, než voda.
A těsto bylo křehké?:-O to je divné, spíš by mělo být naopak tažné, ať z něj dobře umotáš ty věnečky....

Cathleen,obdivuji Tvoje šikovné ruce:yes:,výstavní kousek,jeden bod je docela málo:-p:yes:

To vypadá krásně jedle a já jsem si receptu ještě nevšimla. Děkuji za recept určitě vyzkouším a ukládám :yes:+

Prosím tě kolik je asi 30 g oleje na ml, nevím jestli jsem to udělala správně, těsto vykinulo, ale je dost křehké. No uvidím už jsou v troubě:-?

jeann: Jani, šnečci jsou úžasní:-D:yes: A motat věnečky stejně ještě zkus - chce to nebát se. Ani já nemám všechny tvary stejné;-)

Úžasný receptík, velkááááá dobrota. Dovolila jsem si přidat fotku. Dělala jsem místo věnečku šnečky, protože ani na potřetí se mi nepodařilo udělat takovou nádheru jakou má cathleen :-). Letí bodíček :-)

takže právě se těsto "plácá" v pekárně, jsem na to zvědavá... ale vypadá to zatím moc pěkně :-p +1

Tak zkouším poprvé. Pekárna míchá jak o život a já se nemůžu dočkat, jaká to bude mňamka :-8

Opravdu úžasná mňamka. Milujeme to celá rodinka a musím to vždy dělat z dvojí várky :-D. Jedna by byla ještě za tepla pryč :-D

marcik: Diky, Marcelko, za vyzkouseni i foto :-)
A vsechno nejlepsi k tvemu dnesnimu svatku!:-8

cathleen, s radostí dávám 70tý bodík:yes:ta vůně při pečení!vonělo to až k sousedům, sousedka se ptala co peču:-)). udělala jsem je trochu menší a hned z dvojdávky a měla jsem jich šestnáct. zblajzli je ještě teplé:-D a že si mám opsat recept do sešitu;-)přidávám i foto

+1:yes:, hádam pojde aj pekárne :-)

Dávám první bodík výborné:yes:

vitajirik@seznam.cz 26. 3. 2011 23:34
:-K:yes:

Vůbec nechápu že mi tenhle recept unikl:-OPříští týden přijde na řadu, vypadají úžasně, ostatně jako vše od Cathleen:yes:

No já si říkala, co to je zase za krásu a pak jsem poznala zelený podklad pracovní desky a bylo mi to jasný :) No hned v neděli půjdou zároveň s vánočkou do trouby a dám vědět, jak jsme dopadli :-D

Evane, děkuju za fotečky. Ty tvé věnečky s ořechy vypadají ještě více nazdobené, než ty moje:-)):yes:

:-p:-K:yes:

Dnes jsem je pekla, bohužel jen jednu várku. Udělala jsem je menší, takže bylo 10 kousků a bylo to opravdu málo....:-p Takže příště minimálně dvojitou dávku.:-8 Kromě cukru a skořice jsem dala dovnitř i nasekané ořechy a pak jsem to nima ještě posypala.:-p Posílám bodík.:-K

Teď jsem je dodělala a jelikož se mi toho zdálo málo jenom ze 300 g mouky,tak jsem to rovnou zkusila ze 2 dávek a modlila se,co to udělá v pekárně.Dopadlo to super,těsto zůstalo tam kde mělo a ještě,že jsem toho udělala 2x tolik. Doma 3 chlapi (milující buchty). Měla jsem z toho 18 kousků,ať to můžou taky děti a nemusí se jim to půlit.Radši jsem jeden kousek hned ochutnala,protože asi budou hned pryč.Jsou výborné,akorát tam příště musím dát víc másla,cukru i skořice.Přidávám bodík.:yes:+62.

Opět jsem dělala, opět jsou skvělé:yes:

Cathleen, díky moc, nemám zatím zkušenosti s kynutým těstem... Tak Tvůj recept bude moje premiéra :) Dám vědět, jak jsme vykynuly! :)

Jani, nevadí, klidně se ptej...jogurt neohřívej, stačí ho pár hodin předem vytáhnout z lednice.
A kvásek? Vše vem z odvážených surovin z receptu: smíchej 50 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, všechno droždí a rovnou lžíci hladké mouky - mělo by ti vzniknout mírně řidší těstíčko = kvásek. Nech ho v teple, až viditelně zvětší svůj objem (odhadem 15-20 minut). Pak ho smíchej s ostatníma surovinama = těsto. To musí opět v teple kynout, než zdvojnásobí svůj objem a pak ho propracuj a už pokračuj podle receptu (nakrájet na dílky atd....);-)

Cathleen, pardon za "začátečnickou" otázku. Pokud nemám pekárnu a také bych chtěla udělat těsto v ruce, kvásek se dělá z kterých surovin přesně a jak dlouho pak těsto kyne? A jogurt předtím mírně ohřát? Děkuji moc a mňam předem! :)

:-)samo, ze to pujde realizovat i bez pecky! Udelej kvasek, pridej zbytek surovin a vymichej testo,ktere nechej nakynout.
Dal uz podle receptu.

No jo, já nemám pekárnu;-( mám jen troubu...a teď myslím tu pečící:-D holky snad to půjde i normálně bez pekárny ne? Vykynout, upéct, sníst..postup podobný ne?:-):-)) vypadají moc hezky:-K:yes::yes:

Magdalenko, díky!:-*:-K

Cathleen! Už som mala absťák, tak som nabehla k pekárni a vytiahla tvoj receptík. Cesto je ľahučké ako pena, venčeky sú chuťovo úžasné. Pridávam foto - nedokonalé, vyzerajú pripečené, ale nie sú, nešetrila som škoricou. Je mi potešením ti pridať 60-y bod!

Nenene, Marcelko, nic nemaž - jsem vděčná za každou fotku!:-K A moc ráda, že chutnaly:-8

Cathlen dnes jsem vyzkoušela,také jsem je určitě nepekla naposledy,jsou:yes:bodík č.59 a fotečka-nemám je výstavní,ale to neva hlavně když chutná-kdyžtak fotku smažu;-)

Ivo, děkuji za dobrý recept, bodík jsem samo udělila:-K, prostě jsi šikulka a ještě k tomu velice ochotná;-). Vložila bych foto, ale jsem tu nová, tak ještě nevím jak na to :-(

:-))Děkuju, Báro. Věnečky máš moc hezké, i to řezání ozdobným rádýlkem je vidět a zdobí!;-):yes:

Cathleen, tak jsem neodolala a venecky taky vyzkousela. Co rici k tvym receptum. Snad jen, ze me jeste nikdy nezklamaly. Delala jsem venecky jednak se skorici a jednak i s kokosem a kakaem a byly vsechny moc dobre. Udeluji ti bodik :yes:57:yes: a kdybych mohla dala bych ti jeste jeden za dobry napad, jak venecky motat. Dovoluji si tez pridat fotku meho dilka - i kdyz teda neni tak vystavni jako vsechny ty ostatni tady:-O

:-8 Díky:-K

A dovolila jsem si přidat fotku. ;-)

Cathleen, tak jsem vyzkoušela. Moc nám doma všem chutnaly. Děkuji za hezký recept. Určitě jsem je nepekla naposledy. :-)

Tak tahle nádhera mi unikla. Fakt, holky, jak píše Jana Remková, máte ty fotky všechny moc pěkný. . . :-O:yes: Autorce patří bodík za receptík. :-) +49

Paráda, Leni!:yes::yes::-K

Obdivuji všechny, kdo tady přidali fotku, Leni, máš to nádherné!! Já bych to při své šikovnosti tak nějak splácala do hroudy...:-D

Cathleen:-Kteď jsem dopekla;-)vůně se nedá ani popsat a už se těším až trošku vystydne a ochutnám:-8Měla jsem trochu obavy jak moje motání dopadne ale zase tak nejhorší to není:-8Posílám bodíka a budu péct častěji i s jinou náplní:-Ka ještě si dovolím přidat fotečku:-8

Teda,tie sú teda suprové!!!:yes::yes:;-) +1

uz jsem je take vyzkousela a povedlo se :-)) davam bodik :yes:

:-8:-8Pochvala od takové"pekařinky"potěší dvojnásob:-Kděkuji:-)
Náš mlsný kocourek Mates potají uždiboval také:-Onež jsme ho načapali:-Dale kousek jsme mu také dali;-):-))
Recept mám v oblíbených a budu péct častěji:yes:Já sladké moc nemusím,ale manžel s kocourem jsou hrozní mlsouni:-p:-))Ještě jednou díky za pochvalu a hlavně za príma recept:yes::yes:

Aničko, nááádhera! Máš ode mně velikou jedničku s hvězdičkou:-D:yes: (Vrhání se na ještě teplé pečivo znám velice důvěrně, od manžela i syna, a to se jim ještě pod nohama prosebně plantají oba psi :-)) )

Cathleen:-K:-Kdíky za príma recept:-pPřed hodinou jsem dopekla:yes:dílko se zdařilo;-)ale ty tvé nádherné tvary budou moje smrt:-O:-D:-DManžel snědl 3 ještě teplé kousky,teď do sebe háže sodu od pálení žáhy:-/ a ptá se,jestli mi jeden věneček bude stačit:-DPosílám ti zasloužený+42 bodík a opravdu je to:-p:-p
Do těsta jsem přidala mák a před pečením posypala rozinkama;-)

:-K Úžasné, rychlé (nemyslím kynutí ;-) ), jednoduché a MŇAM :yes:. Už tu není ani jeden :-D.

Moniko, to mě moc těší, věnečky máš nádherné!:yes::yes::yes:

Cathleen, ještě jednou díky za recept.:yes::-8
Pekla jsem z dvojité dávky:-)) Polovina je plněna skořicí a druhá část s ořechy, třtinovým cukrem a medem. Oboje je výborné;-):yes: Určitě si rodina brzy vyžádá opakování;-)

Moc,moc dobrý.Dávám bodíka.

:-)jsem ráda, že chutnaly a děkuju za fotky:-K

Je to "mana nebeská",dělala jsem ze 2 dávek, je to hned pryč:-p

Vaše pečivo je opravdu moc krásné!

Vybusna, vykynuté věnečky pomažu vejcem, sypnu lupínky a vložím do vyhřáté trouby;-)
Srettko, dík za vyzkoušení a hlavně - nádhernou fotku:-K

tak jsem to průbla...ale neměla jsem jogurta,takže jsem udělala klasa kynuté na cokoliv a jinak stejný postup a výsledek???
vy-ni-ka-ji-cí;-):yes: dovolila jsem si přidat své foto...ale bez posypu..to moje holky nemusej;-)
p.s. s miláčkem jsme hnedle dva ještě horké kousky zblajzli a v bříšku bylo jako v pokojíčku...mňam:yes:;-)

cathleen posypas mandlovymi lupienkami hned, alebo niekedy uprostred pecenia

:-O:-p:yes::yes:

Cathleen, krása:-8:yes:
Většinou hodnotím po vyzkoušení, ale o tomto receptu nepochybuji;-):-D Uloženo, nejpozději zítra vyzkouším. Díky

moc hezké fotky jako vždy a určitě super bašta:-p+1:yes:

:-Kděkuju...kouzelnice nejsem, věnečky se nerozmotávají, nebojte se jich;-)

Tyto věnečky půjdou udělat z jakéhokoliv kynutého těsta! Rozválené sladké máznete máslem, sypnete cukrem a skořicí nebo kakaem a slané - ty pouze máznete máslem. Další postup je stejný, jako v receptu;-)

teda ivčo, to jsem dneska nechtěla nic péct. ach jo. tohle prostě musím vyzkoušet. a protože tvoje recepty znám, vím, že to bude opět úžasná záležitost.:yes::-K:-K + 1 jistý bod:-D

Kouzelnice:-p:-p:yes:+24

:-p:-K:yes:

je to moc hezky nafoceny,ale to zatoceni mi asi nepujde;-( ale tobe davam bodik sikula:yes:

:yes::yes::yes:

:yes::-*:-K:-p

:-KVše už bylo řečeno:yes::yes::yes:+

Och ty kouzelnice:-p:yes::yes:

Caty,a nebyl by recept na kynuté těsto se sušenou syrovátkou?Nemyslím chleba,ale sladké?Prosím ,prosím, smutně koukám!!:-8:-8:-K

Nádhera,už vidím ,jak se mi to rozmotává a ne a ne to zatočit.Hotová výzva.:-D:-D:yes::-)

Úžasný recept, určitě vyzkouším a posílám bodíka!:yes:

Jako vždy paráda :yes::yes::-K,ukládám a vyzkouším...:yes::yes::-D

Krásná práce ;-):yes: Skořice je u nás velmi oblíbená :-p

Pa-rá-da:yes::yes:+

+1 to je krása! :-K

Úžasné, najprv som si prezerala obrázky, aby som pochopila všetko, aj to zhrnutie do dlane a vytvorenie venca...neskutočne šikovné ručičky!

Miruš, určitě ano, jen to asi nebude moct být žádná větší vrstva. Ale vyzkoušej a poreferuj, budu ráda;-)

Cathleen:-), ty víš, jak "trpím:-p" na skořici a tak Ti nejen za pěkné fotky a postup, ale i za jistě nádherně voňavou dobrotu, posílám boďku č. 5 a určitě je vyzkouším. Myslíš, že by šly i s mletým mákem:-p?

+1:yes:

fotka mě neomylně napověděla,kdo za tím"stojí";-):-Dopět úúúúúžasná záležitost:-!:yes::-8:-K

:-DDruhý+ žižalka byla rychlejší;-):yes:

:-p:yes: Ivo to je krása, jako vždy :yes::-K

:-ONo já jen hledím na to krásu:-Ka lákavý recept:-p:yes:První bodík posílám+:yes:

Nojo, Iva a její pekárna;-)...opět nádhera:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
venecky, kynutý věnec se skořicí, kynuté těsto s jogurtem, recepty se skořicí, se skorici, skořicové věnečky, domácí věnečky, voda se skorici, recept na věnečky, jogurtové recepty, kynuté jogurtové těsto, jogurtove venceky so skoricou pekarnomanie, jogurtove testo, jogurtove pečivo, věnečky recept, jogurtová b, jogurtové kynuté těsto, jarní věnečky, jak udělat jarní věnec, domácí pekárna věnečky

Suroviny:
jogurt bílý, voda, cukr vanilkový, cukr krupice, olej, sůl, droždí, mouka hladká, cukr, skořice mletá, máslo

Přidat fotografie receptu