Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salámový aspik

Aspik zde není připraven klasickým způsobem, ale pomocí želatiny na způsob známé vaječné tlačenky. Pokud použijete ozdobnou formu, nebo ho připravíte např. do báboviček, stane se ozdobou každé domácí hostiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby tuhnutí v lednici

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 831 kJ /
438 kcal
Bílkoviny22,50 g
Tuky37,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,00 g
Sacharidy2,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salám, kapii a okurky nakrájíme na jemné nudličky a promícháme. Krok 2: Připravíme si lák, který nám zbyl ve sklenici po nakládaných okurkách. Krok 3: Želatinu (osvědčené od Labety), připravíme podle návodu a část vody nahradíme lákem. Krok 4: Většinou už se nemusí přichucovat, záleží na jeho výraznosti. Dáme do ledničky a necháme ztuhnout. Krok 5: Formu vyložíme potravinovou folií, nasypeme salámovou směs a zalijeme želatinou. Krok 6: Dáme do ledničky a necháme ztuhnout.

TIP: Jak na aspik, sulc nebo huspeninu

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salámový aspik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salámový aspik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dobrý a jednoduchý. 😊

.

janatka: moc děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku:-K, jsem ráda, že jste si pochutnali:-)

Nebyl doma jiný salám, tak jsem se rozhodla to zkusit z párků. Bylo to moc dobré.<3 Pošmákli jsme si .

Kolik g želatiny? Díky.

janky3: 1 sáček - 20 g, dopsala jsem do receptu:-8

<3:-Q:yes::yes:

:yes:

+:yes:

Ahoj.Jakou formicku pouzit :-p

Vypadá to výborně, určitě vyzkouším;-)

Aspik je u nás velice oblíbený:-p, posílám bodík:yes:a letí do oblíbených:yes::-!

:yes::yes::-p

a do oblíbených.:-p

Moc dobré. Dávám bodík.:yes:

Tématické fráze:
salamovy aspikove recepty, domácí aspik, domaci aspikovy dort, aspiky-recepty, salámový dort v aspiku, šunkový aspik, domácí šumka, šunkové závitky v aspiku, jak se dela aspik, rosolky, recept na rosol, aspikové závitky, aspikovy dort recept, salam s cibuli v aspiku, salám v rosolu, aspikové recepty, domaci aspik recept, šunkový aspik recept, rosolka, šunkový dort v aspiku

Suroviny:
salám jemný, lák okurkový, okurky sterilované, kapie sterilovaná, želatina

Přidat fotografie receptu