Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 814 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
Tuky | 37,97 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 951 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.
Zveřejněno 13. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Moje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 20 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 7 minutami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 8 minutami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 54 minutami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 1 hodinou
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 5 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 6 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 15 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jater,
osolení kuřecích jater,
játra aby při vaření neztrvdla,
vepřová játra se smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
vegeta,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření
Komentáře (6)
No, nevím, nevím...
...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že