Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

digiart digiart

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 230 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny76,24 g
Tuky78,47 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,18 g
Sacharidy49,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu. Krok 2: Hlívu nakrájíme na nudličky. Cibulku očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 3: Ve woku rozpálíme olivový olej, přidáme marinované kuřecí a orestujeme. K masu přidáme česnek, houby, cibulku a restujeme. Dochutíme solí, pepřem, sójovou a rybí omáčkou. Vmícháme kokosové mléko s masoxem, kari koření a bazalku s petrželkou. Promícháme a podusíme asi 30 minut. Krok 4: Podáváme s rýží ještě teplé.

Zveřejněno 29. 1. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyXr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Mám dva dotazy - nebyla by lepší kari pasta, která je pro thajskou kuchyni určitě typičtější, než suché kari koření, používané spíše v Indii? Ale především - fakt tam k těm všem chutím sojové a rybí omáčky musí být ten masox? V zásadě mi jako přísada do některých jídel nevadí, nejsem mezi těmi, kteří masox NIKDY, ale tady mi přijde dost nadbytečný:-)

hosta: v Kaufu tedy v tom horním taky není ;-( a Tesco nevím i když to k němu mám blízko až budu mít cestu kolem mrknu se;-).

Zobrazit 8 starších odpovědí

Tématické fráze:
hliva ustricna recepty, kuřecí nudličky s hlívou, kuřecí prsa s hlívou, kuřecí nudličky indie, hlíva ústřičná na nudličky, kuřecí kostky s hlívou ústřičnou, kuřecí nudličky s s hlívou, thajské nudle recept, kuřecí nudličky s hlívou a zeleninou, thajské kuřecí nudličky v kokosovém v mléce, thajské kurecí na nudle, kuřecí prsa s ústřičnou omáčkou, recepty z hlívy ústřičné, recepty s hlívou ústřičnou, kuřecí s hlivou ustřičnou, recepty na pripravu hlívy ústřičné, recepty thajské, recepty-hlíva ústřičná, thajské kuřecí nudle, nudličky s hlívou7u

Suroviny:
hlíva ústřičná, prsa kuřecí, mléko kokosové, cibule, česnek, bílek, masox, olej slunečnicový, olej olivový, omáčka sojová, omáčka rybí, koření kari, škrob, zázvor, pepř, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu