Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené srbské rizoto s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Chutná, rychlá večeře či oběd, který zvládne i začátečník. Tato jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbená v dnešní uspěchané době. Přidáním koření si ho můžeme připravit i v pikantnější podobě.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 050 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny76,83 g
Tuky17,89 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy238,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle nebo oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Krok 2: Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a smažíme do zezlátnutí. Během smažení maso vařečkou rozmělníme na kousíčky. Krok 3: Přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, mletou papriku a na kostičky nebo nudličky pokrájenou kapii a vše necháme ještě krátce osmažit a rozvonět. Krok 4: K masu přisypeme rýži (zhruba jeden hrnek), mražený hrášek a vše zalijeme vývarem (cca 600 ml). Krok 5: Promícháme, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni za občasného promíchání do změknutí rýže. Ke konci dušení případně podlijeme vývarem, do požadované hustoty. Krok 6: Rizoto by mělo mít krémovější konzistenci, nemělo by se sypat. Je-li třeba, dosolíme a opepříme. Krok 7: Srbské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

TIP: Na co vše se dá použít strouhaný sýr

Zveřejněno 1. 2. 2019

Poznámka autora recepty73

Je to snadné a rychlé jídlo z jednoho hrnce. Pokud zbude, je dobré i vychladlé. Kdo chce, může použít hrášek sterilovaný, který vmíchá až na závěr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4wp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí:-K

Doma mělo velký úspěch

Dnes jsem vařila , a výborný recept . I přítel mi pochválil a moc mu chutnalo a dokonce si přidal což se často nestává .....

docela rychlé a chutné, díky za nápad:yes:

Rychlé a dobré.

Miquel: ...děkuji za krásné foto:-K:-K:-K

"Pokud zbude, je dobré i vychladlé." :-K :yes:
Taky mám ráda studenou bramborovou kaši, když zbude :-)
Ale není to zcela běžné, kolikrát už jsem slyšela "ohřej si to":-D

Srbské rizoto miluju odjakživa<3:yes: ale nikdy jsem ho chuťově netrefila:-)

:-O Wou super:yes::yes:

savlinka: ...děkuji:-K:-K:-K
strettka: ...třeba to bude poprvé;-):-K

Tématické fráze:
rizoto s mletým masem, srbské rizoto, srbské rizoto z mletého masa, srbské rizoto recept, rizoto s mletým masem recept, rizoto z mletého masa, rizoto s mletým masem recept, rizoto z mix z mletého masa, mleté maso s rýží z jednoho hrnce, srbské rizoto bez vyvaru, rizoto s mletym, srbské rizoto mleté maso, top recepty srbské rizoto, rizoto bez protlaku, rizoto s mletým masem z jednoho hrnce, rizoto s mletým masem a s hráškem, rizeto z dusene rize, džuveč, dušene srbskebrizoto, džuveč s mletym masem

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, sádlo, protlak rajčatový, česnek, kapie, paprika sušená sladká, hrášek mražený, rýže, vývar drůbeží, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu