Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 092 kJ /
500 kcal
Bílkoviny2,97 g
Tuky44,42 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy20,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu naklepeme, posolíme, opepříme, pokapeme worcesterem, posypeme tymiánem, a obalíme v hladké mouce. Na oleji ji opečeme dozlatova a dáme do druhého kastrolku. Krok 2: Do oleje, kde jsme opékali kotletu, dáme cibuli a česnek a opečeme jen mírně dozlatova, zalijeme jí horkou vodou. Když chytne var, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, worcester, masox, tymián a povaříme. Krok 3: Šťávu přecedíme na maso, necháme prohřát. Podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s hranolky, nebo brambory, já jsem opekla tymiánové brambory v troubě.

Zveřejněno 2. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyMr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Autorka přehlédnutí, chybu v názvu opravila, komentáře, které na to poukazovaly, mažu;-)

Kotleta/kýta... ten tymián je tam jaksi navíc - pokud na dvě porce spotřebuji 1 PL worchesteru a 1/2 masoxu, a ještě osolím....:-O
( Jsem se vydala na průzkum - autorka dává worchester všude, kombinuje střídavě s Maggi, Masoxem a Vegetou...)

Eja57: Je to vepřová kotleta bez kosti, dávám-li masox já omáčku nesolím . Proto jsem nakonec napsala, podle chuti dosolíme. Worcester nedávám všude, je to pouze náhoda, že jsem dala recepty ve kterých se zrovna vyskytuje. Moc děkuju za přečtení a hlavně průzkum mých receptů, potěšilo mneto moc.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
vepřová kotleta, vepřové kotlety recepty, vepřová kotleta na tymiánu, kotleta na tymianu, do ceho se dava tymiánu, do ktereho jidla se dava timian, kotlety na tymiánu, kotleta pírodně s tymianem, na co se dává timián, vepřová kotleta recepty, vepřové kotlety omáčka tymián, vepřové kotlety, do čeho se dává tymmián, vepřová kotleta na timiánu, do čeho se dava tymián, vepřová kotlety recept, recept z vepřové kotlety, recepty na vepřové kotlety, recepty z vepřové kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, olej, tymián, omáčka worcesterová, sůl, pepř, mouka hladká, cibule, česnek, voda, voda, mouka hladká, omáčka worcesterová, masox, tymián, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu