Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 275 kJ / 3 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,99 g |
| Tuky | 57,06 g |
| Vláknina | 20,63 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 537,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a necháme ho zhruba dvacet minut odpočinout. Poměr použité mouky se může lišit dle druhu. Dávám do odměrky 250 ml kefíru, poté dvě a půl odměrky mouky, vymíchám těsto a dle potřeby po odležení případně ještě přidám. Konzistence těsta je do ruky lepivá, proto si ruce pomastíme olejem. Nedoporučuji používat mouku na podsypání místo oleje, je na vdolcích po usmažení cítit a nejsou tak lesklé.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme lžící stejně velké díly, ze kterých v mastných rukách ukoulíme kuličku, kterou zploštíme na placičku a vkládáme do pánve s vyšší vrstvou roztopeného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný olej.
Krok 3: Hotové vdolky potíráme povidly dle chuti nebo marmeládou, sypeme rozdrobeným olešnickým tvarohem a dohotovíme kopečkem slazeného tvarohu, jogurtu...nebo šlehačkou.
Krok 4: Podáváme jako hlavní sladký chod nebo za studena ke svačince a klidně i jako dezert ke kávě, protože jsou výborné a nadýchané jako lehký dortík, a to i druhý den, když zbudou.
Zveřejněno 13. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Moje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
babiččiny vdolky s parádou,
recept na vdolky,
recepty z kefíru,
vvdolky z kefíru,
mřížkovník s pudinkem,
placky s parádou,
celozrnné vdolky na plotně,
vdolky s psradou,
vdolky recept,
vdolky z kefíru kynuté,
vdolky s kefírem,
kefírové placky kynuté,
kefírové jablečné placičky
Suroviny:
kefír,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rum,
sůl,
olej,
mouka hladká,
soda jedlá,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
šlehačka,
tvaroh měkký
Komentáře (5)