Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 242 kJ / 3 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,72 g |
Tuky | 267,52 g |
Vláknina | 25,87 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 11,42 g |
Sůl | 27,76 g |
Sacharidy | 174,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s cibulkou, přidáme sůl, pepř a kdo má rád, dá i trochu sypké Podravky (ochucovadlo). Promícháme. Připravíme zelné listy (snadněji se sloupnou z hlávky, když ji spaříme ve vroucí vodě), listy pak naplníme masem a zavineme.
Krok 2: Pekáček dáme na plotýnku, přidáme na něj sádlo, zbylý špek s cibulí a lžíci sladké papriky, promícháme a sundáme z plotýnky, aby se nespálila paprika. Na dno rozprostřeme polovinu kysaného zelí (je-li zelí moc kyselé, vymačkáme ho). Zavinuté zelné listy a naporcované uzené maso poklademe střídavě na zelí, přidáme i klobásky, přikryjeme zbylým kysaným zelím, podlijeme horkou vodou (ta by měla sahat jen pod povrch pokrmu). Zaklopíme pokličkou a dusíme v troubě doměkka.
Krok 3: Pak vyndáme pekáček z trouby a dovaříme na plotýnce. Vybereme zelné listy, uzené maso a klobásky a dáme stranou. Šťávu i se zelím přivedeme k varu, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou, omáčku tak zahustíme a ještě povaříme (nejméně 10 minut). Omáčka nemá být v žádném případě podobná segedýnu, tekutiny má být mnohem méně, zato masa a zelí více. Do omáčky vrátíme závitky, uzené maso a klobásky, prohřejeme a podáváme.
Na porci na talíř patří přiměřené množství zelí se smetanovou omáčkou, na to úhledně upravíme 1 zelný závitek, 1 porci uzeného masa a 1 klobásku. Knedlíky podáváme zvlášť na míse, aby si každý strávník nandal podle svého.
Na porci na talíř patří přiměřené množství zelí se smetanovou omáčkou, na to úhledně upravíme 1 zelný závitek, 1 porci uzeného masa a 1 klobásku. Knedlíky podáváme zvlášť na míse, aby si každý strávník nandal podle svého.
Zveřejněno 21. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qzkl
Moje poznámka
Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qzkl
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 22 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
plněné zelné listy po maďarsku,
slovenske holubky na zelném listu s rajskou stavou,
maďarské plněné zelné listy,
zelny list,
slovenské plněné zelné listy,
slovenska sarma,
golubce po maďarsku,
plněné zelné listy sarma,
zelný list recept s klobásou,
(töltött káposzta) zelné listy,
nákládání zelného listu,
mleté maso v zelném listu madarsko,
mleté maso v zelném listu po madarsku,
uzené v zelném listu,
madarska kuchyne plneny zelny list,
recept zavitek po v maďarsku,
recept zavitek po v maďarsku,
nakládání zelí v maďarsku,
zelné listy,
jak nakládat zelné listy
Suroviny:
maso mleté,
rýže,
česnek,
vejce,
špek,
cibule,
pepř,
sůl,
podravka,
zelí hlávkové,
sádlo,
zelí kysané,
maso vepřové uzené,
smetana ke šlehání,
mouka
Komentáře (13)