Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na houbách a zeleném kari

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 413 kJ /
2 011 kcal
Bílkoviny131,45 g
Tuky147,49 g
Vláknina8,99 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 4,09 g
Sůl9,06 g
Sacharidy36,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo krátce povaříme.
Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme zelenou kari pastu (není tak ostrá jako červená). Necháme rozvonět, přidáme maso, které necháme za stálého míchání zatáhnout a pustit šťávu. Krok 2: Podlijeme vývarem nebo vodou a na zmírněné teplotě dusíme cca 30 minut. Přidáme sojovou i ústřicovou omáčku, kokosové mléko a dusíme do změknutí masa ještě 15-20 minut. Před koncem vaření přidáme kurkumu a zahustíme solamylem tak, že 1 plnou lžičku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky, zamícháme a necháme přejít varem. Krok 3: Podle chuti můžeme přidat trochu sojové omáčky nebo špetku soli (pozor obě omáčky sůl nahrazují).
Podáváme s rýží, posypané zelenou cibulkou a výborné je ještě zakápnuté citronovou šťávou.

Zveřejněno 24. 2. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Ideální by bylo použít čerstvé hříbky nebo směs hub, ale pokud nemáme, lze i do čerstvých žampionů přidat sušené houby pro chuť. Použila jsem čerstvé žampiony, zbytek hlívy ústřičné a sušené houby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqLR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::yes:<3

Jana Dorazinová-Remková: Jani :-K moc děkuji, dnes jsem to vařila k obědu a než se uvařila rýže tak jsem ujídala omáčku, normálně to nedělám ale byla fakt moc dobrá ještě, že jí bylo dost <3: :-D Od Vás mě to moc těší - hezký den :-K

Tématické fráze:
vepřové na houbách, vepřové maso na houbách s rýží kari, vepřové na kari s houbami, vepřové na kari, na zeleném kari, vepřové na houbách recept, recepty- vepřové na na kari, krkovicka na houbách a na kari, vepřové plátky na zeleném na kari, recepty veprove na kari, maso na houbách, veprove zelené kari

Suroviny:
krkovice vepřová, hříbky sušené, olej, cibule, česnek, pasta kari zelená, sojová omáčka světlá, ústřicová omáčka, kurkuma, mléko kokosové, solamyl, vývar, chilli paprika čerstvá, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu