Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.
Zveřejněno 20. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Moje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 14 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 56 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 3 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 3 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 14 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
kůže vepřová,
sůl,
voda,
chléb,
cibule červená,
kapie žlutá,
salát,
okurka čerstvá
Komentáře (5)