Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Tymián je vynikajícím kořením do omáček, krémových polévek, zeleninových salátů, k pečeným bramborám, do houbových směsí, do chlebového těsta i na pizzu. S bramborami a sýrovou omáčkou ochutnejte i vy tuto voňavou bylinku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,34 g |
Tuky | 60,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 9,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 2: Brambory důkladně umyjeme a podle velikosti je necháme celé nebo rozkrojíme. Otrháme lístky tymiánu a smícháme se solí a olejem.
Krok 3: Brambory v olejové směsi pořádně obalíme a dáme do trouby. Pečeme do měkka a do zlatova, občas otočíme.
Krok 4: Na omáčku nakrájíme celý svazek cibulky a libeček na kousky. Rozpustíme máslo a bílou část cibulky na něm necháme zesklovatět.
Krok 5: Přilijeme smetanu a nadrobíme sýr. Mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme větší část zelené cibulky, chvíli povaříme a dochutíme bohatě pepřem.
Krok 6: Omáčku odstavíme, měla by ještě zhoustnout. Připadně ji zředíme mlékem.
Krok 7: Hotové horké brambory polijeme omáčkou a posypeme zbylou zelenou natí. Omáčka se hodí i na špagety nebo různé těstoviny a noky.
Zveřejněno 31. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZLJ
Moje poznámka
Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZLJ
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 7 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 10 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 13 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 23 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 39 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 57 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 1 hodinou
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Tématické fráze:
omacka z jarní cibulky,
omáčka k bramboram,
omacka s jarni cibulkou,
omáčka s cibulkou,
omacka jarní cibulky,
omáčka k masu s jarní s cibulkou,
omáčka k pečeným bramborám,
omáčka z jarních cibulek,
báječná omáčka k masu,
co k pečeným bramborám,
omacka k pecenym bramborum,
omacky k pecenym bramborum,
brambory s jarní cibulkou,
recept s jarní cibulkou,
recept omáčka k pečeným bramborám,
nové brambory recepty,
omáčka z cibulky
Suroviny:
cibulka jarní,
smetana na vaření,
sýr niva,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
brambory rané,
olej olivový,
tymián,
sůl hrubá
Komentáře (5)