Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurkový guláš "Dežo" po cikánsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 098 kJ /
263 kcal
Bílkoviny13,50 g
Tuky22,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,00 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem) na potřebné množství, povaříme a úplně na závěr přidáme na kolečka pokrájený točený salám. Podáváme s chlebem. Krok 2: Přiznávám se bez mučení, že jsem tento recept ještě nikdy nevařila, tak mně nekamenujte za vegetu nebo točeňák. Přidala jsem ho sem proto, že po malé úpravě (vynechání vegety a použití jiného, lepšího měkkého salámu) by to v těch vedrech mohl i někdo zkusit a když ne, alespoň to někoho pobaví. Recept jsem napsala v původním znění i s tím originálním nadpisem.

Zveřejněno 14. 6. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Pokud moderátorky posoudí recept jako nevhodný (hlavně proto, že jsem ho neuvařila), prosím, aby ho vymazaly, nebudu se zlobit:-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurkový guláš "Dežo" po cikánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKg8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurkový guláš "Dežo" po cikánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKg8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vyskúšané, chutilo. ;-) Nebolo mi treba ani chleba. Zahustila som 1 lyžičkou múky, len som trocha posypala a zamiešala. Stačí to. Uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy. ;-) Dežo, Nedežo, dobré. ;-)

Simona Skolakova: za tenhle komentář opravdu moc děkuji a moc si ho vážím:-K:yes: Děkuji a zdravím:-8:yes::-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Eja57: No já myslím, že určitě ano, že se zahušťuje - já bych asi dala trochu osmahnout mouku na to sádlo, ještě před přidáním papriky.;-):-8 Okurka bude brzo udělaná, tak aby se pak nemusela mouka ještě zvlášť provářet, pokud by se přidala později v podobě záklechtky.:-O:-D Osmahnutá udělá v takhle jednoduchém receptu i lepší chuť. Tu okurku bych asi moc dlouho nevařila.:-8 Ale třeba tě napadne i něco lepšího, jsi šikovná a všímavá, to se mi líbí.:yes::-K Díky za komentář a zdravím!

yanull (moderátorka): moc díky za povzbudivý komentář. Já taky někdy vkládám cizí recept, ale jen když jsem ho už někdy vyzkoušela.:-) A buď uvedu zdroj, nebo ho nevím, protože jsem si ho nepoznamenala, ale aspoň napíšu, že nevím odkud recept mám. ;-) Když vkládám svůj recept, tak nepíšu nic. Ale když jsem nevyzkoušela, tak mně přišlo férovější to přiznat. :-8 Receptík mně připadá zábavný a hodně "letní", tak doufám, že ho někdo teď v těch vedrech někdo vyzkouší a napíše, jaké to bylo. To bych byla moc ráda.:yes: Ještě jednou díky:-K za komentík, zdravím a přeji hezký víkend! :yes::-D

V surovinách je hladká mouka - má se to zahustit nebo ne? Podle mne ano...Co myslíš - jí vím, že jsi to nevařila....

hosta (moderátorka): děkuji za příznivé posouzení,:-8 ale pokud jsem to dobře pochopila, tak by se sem měly dávat recepty buď vlastní, nebo vyzkoušené, které autora nějak nadchly, chutnaly atd. Proto jsem raději napsala, že jsem to nikdy neuvařila. Ale zdálo se mi, že to není tak hloupý recept a upravit si ho může každý podle svých zvyklostí, žejo. ;-) Tak díky moc a zdravím!:-K

MamlajdaD: Netroufám si odhadnout, kolik ze zdejších receptů je vlastních, samozřejmě, že při vaření občas experimentujeme, ale všichni máme doma kuchařky nebo opsané recepty. Největší zdroj všeho je internet ;-)
Zde se bráníme pouze některým koumákům, kteří cizí recept okopírují z netu a vydávají ho za vlastní, tento recept vůbec nevadí ;-):-):-K

Proč bychom mazali? Mne tento pokrm docela zaujal a použít bezglutamátový kořenící přípravek má možnost kdokoliv :-D
A víš, kolik tu je receptů, které jejich autoři nikdy nerealizovali? ;-)

Tématické fráze:
patizon recepty, okurkový guláš, patizony recepty, okurkový guláž, fazole po cikansku, gulas po cikansku, okurkový guláš recept, okurkovay guláš

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, vegeta papriková, kmín celý, pepř, salám točený,

Přidat fotografie receptu