Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 027 kJ /
1 918 kcal
Bílkoviny68,20 g
Tuky97,90 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,16 g
Sacharidy187,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou. Krok 2: Zahustím moukou, provařím, přidám smetanu. Podle chuti přidám cukr, ocet a pokud je třeba, dochutím solí, pepřem, nechám probublat, vmíchám máslo a je hotovo. Krok 3: Špekové knedlíky
Na sádle zpěním cibulku, přidám na kostičky nakrájený salám, uzený bůček a nakrájené rohlíky na kostičky, vše společně orestuji a nechám vychladnout. Potom přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelenou petrželku a opatrně promíchám.
Vytvaruji knedlíky do kuličky a 10 minut vařím v osolené vodě. (cca 6 knedlíků asi 2 porce)

Zveřejněno 13. 11. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dříve jsem paišl kupovala u řezníka ...celé jsem to uvařila a pak srdce a kousek plic jsem nakrájela do omáčky.:yes::yes::yes::yes:

No masa se mi zdá hodně a jeden rohlík na knedlíky zase málo. Nemá být těch rohlíků víc?

rihana: opravdu není ničeho moc ani málo. Vyzkoušejte a uvidíte.

Určitě vyzkouším. Suroviny mám a pajšl dělám pořád. Jen bez těch plic.:yes::yes:

Jirko tohle pro dvě porce?....Dvě srdce čí...atd...

mika59: Taky si ji udělám jednou za čas.:-)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
špekové knedlíky, špekové knedlíky recept, recept na špekové knedlíky, pajsl z kralika, špekový knedlík recept, tyrolský pajšl, recepty špekové knedlíky, recepty na knedlíky, kralici pjsl, plcka z drobu, recept na knedliky, knedlíky recepty, pajšl, pajšl recept, recept na pajšl, špekove.knedliky, králíčí játra recepty, králičí pajšel, králík pajišl

Suroviny:
ledvinky vepřové, játra, sádlo, smetana, mouka hladká, koření divoké, cukr, ocet, máslo, rohlík, cibule, salám turistycký, bůček uzený, vejce, mouka hrubá, mléko, sádlo, ořech muškátový, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu