Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

5jideldenne 5jideldenne

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie270 kJ /
65 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky0,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyjeme koleno, osolíme, prošpikujeme česnekem, bohatě posypeme kmínem a dáme do pečícího pytlíku. Krok 2: Vše vložíme do trouby zahřáte na 100 stupňů a necháme pomalu péct 6 hodin. Při pečení se vypeče z kolena bohatý bujon a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol, aniž byste dodávali jakoukoliv chemii či tužidla. Krok 3: Po upečení vyndáme koleno. Obereme maso, které nakrájíme na kousky a vkládáme do připravené teriny/já používám silikonovou. Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar. Vše se zužitkuje a chutná skvěle. Krok 4: Vyklopíme z teriny a krájíme na plátky.

Zveřejněno 16. 7. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1pX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1pX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvelý nápad! :yes: ja na tieto veci mám pomalý hrniec, zavrený pekáč nemám, sáčky sporadicky kúpim na kura, ale ďalšie využitie ma nenapadlo.

magdalenka: já dělám v sáčku vše co dávám pomalu péct, je to dokonalé stejně jako když máš zavřený pekáč, ale nemusíš pak nic umývat a se sáčkem se výbrně manipuluje. Většinou to dělám tak, že naříznu růžek a sliji štávu a pak jdu k masu.. Dám sem více receptů .

Krásny a originálny recept, skvelé, že si ho pridala! :yes: V sáčku piecť koleno by ma nenapadlo.

Tématické fráze:
pomalu pečená kolena, pomalu pečené koleno, pečené koleno v pečícím pytlíku, pečené vepřové koleno v pecicim pitliku

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, kmín celý, česnek, pytlík na pečení

Přidat fotografie receptu