Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem

Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu, zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít kuskus nebo rýži. Pokrm je velice sytý a tak jej můžeme podávat samostatně, pouze se zeleninovou oblohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 283 kJ /
1 741 kcal
Bílkoviny83,62 g
Tuky142,64 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 2,40 g
Sůl5,84 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky, osolíme a necháme odstát, aby se zbavily vody. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: V misce smícháme žloutky, bulgur, sýr, česnek a vymačkané cukety. Nakonec přidáme sníh z bílků. V zapékací míse rozehřejeme máslo a jakmile zavoní, rozprostřeme na ně stejnoměrnou vrstvu cukety. Krok 4: Pečeme na 200 °C dorůžova. Podáváme buď samostatně se zeleninou, nebo s bramborem.

Zveřejněno 6. 3. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Nejlepší recepty od Dony

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKy6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKy6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Super recept, moc chutnalo<3

Jen na okraj, hledala jsem...je to starý recept ze Srbska, většinou se používá vařena rýže...

rizekB: nebylo to úplně jasně napsané, upraveno

nechapu krok s tim maslem :-D ten se ma smichat s tou smesi nebo se tim ma potrit plech?

moc dobré to bylo, mňam:-)

Jaajja: Tak to mám velkou radost :-)

Diky za recept, bylo to moc dobre!:yes:+14

Jana Remkova:Janičko,tak se povedlo,jen jsem si nevšimla,že nemám bulgur,tak jsem nahradila tarhoňou,nejprve jsem myslela že to chlap nebude chtít a panečku jak si mlaskal:-D

Majka8:;-) tak snad bude chutnat:-)

Jana Remkova:Janičko u nás bude zítra k obědu,veškeré ingredience mám nakoupeny;-)

Danca: Tak to mám fakt velkou radost:-)

Tak dnes byl lizebab k večeři:-) Neměla jsem bulgur, dala jsem tedy kuskus a uzený sýr a mooc jsme si pochutnali:-!:-p:-p:yes:

:-p:yes::yes::-K

zuzun: Díky :-):-8

Inka1: to fakt netuším. Tak je to v té kuchařce od Dony;-):-)

Tématické fráze:
zapecena cuketa, recepty s bulgurem, bulgur s cuketou, zapečený bulgur s cuketou, zapecena cuketa se syrem, zapeceny bulgur recept, zapečená cuketa recepty, zapečený bulgur recepty, musí se cuketa loupat, cuketa bulgur, bulgur cuketa, loupat cuketu, cuketa a bulgur, bulgur recepty, cuketa zapecena se syrem, nejlepší bulgur, cuketa na cestu, cuketa se sýrem, bulgur cuketa recept, recept cuketa bulgur

Suroviny:
cuketa, sýr nastrouhaný, vejce, bulgur, máslo, sůl, pepř mletý, česnek

Přidat fotografie receptu