Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové topinky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie164 kJ /
39 kcal
Bílkoviny1,08 g
Tuky0,24 g
Vláknina1,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Topinky opečeme do křupava, kdo chce, může nasucho v troubě. Horké topinky potřeme česnekem. Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou opatrně roztíráme po topince. Krok 2: Topinku pokapeme olejem, použila jsem lehce pikantní v rozprašovači. Nakonec osolíme podle chuti a opepříme. Přizdobíme bazalkou a hned podáváme.

Zveřejněno 29. 7. 2019

Poznámka autorky mika59

Recept je z blogu Dobré jedlo. Zaujal mě svou jednoduchostí. A protože je zrovna doba dobrých a chutných rajčat, recept jsem vyzkoušela. Topinky jsou moc dobré a rychlé na přípravu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové topinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4OG6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové topinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4OG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Promiňte ale mám výhradu k videu..omlouvám se, ale já píši pokapeme olejem nebo použiju rozprašovač. Ale takhle politou topinku olejem bych nedala. Nehledě na to, že si z toho na FB dělají srandu.

Znám jako Katalánské tousty. Krásná fotka :yes:

Před lety se u nás ani netušilo že existuje nějaká bruschetta a dělaly se jen topinky. Dávný recept, pomazat je česnekem a rajčetem. Takže klidně "rajčatová topinka". Jsme Češi!

yanull: Jani určitě se svými dobrými rajčaty vyzkoušej..rychlé a dobré..:-)

Ivace64: Ivanko děkuji.. i nám to chutnalo..:-)

yanull: dala jsem na to včera ještě čedar a dobrota, ale ten hermelín taky musí být dobrota..:-K

Miládko, hned včera si manžel vyzkoušel sám topinky podle Tebe, jen jsem mu řekla, jak a co, ale pak si na ně dal ještě nahrubo strouhaný čedar a bylo to taky moc dobré, přidávám fotečky:-K:-*

Toto je typické pro oblast Katalánska, kde se to jmenuje Pa amb tomàquet (chléb s rajčetem) a také pro Mallorcu kde tomu říkají Pa amb oli (chléb s olejem). Podává se šunkou, salámem, sýrem, atd.

casino: No bruschetta je myslím trochu něco jiného.. tam jsou rajčata nakrájená na kousky..Tohle je né podle mně ale podle blogu nazváno....Pan con tomate (chlieb s paradajkou). Kde se rajče roztírá..:-)

" Rajčatové topinky"
No a někteří tomu říkají bruschetta, že ;-)

Zajímavý recept, musím ho Miládko vyzkoušet. Zatím nemám ještě vyzrálé rajče, ale snad se brzy dočkám. Také jsem si vzpomněla, jak jsme kdysi mleli rajčata na masovém mlýnku, smíchali se solí , plnili do skleniček a přidávali do polévky. Možná by šly topinky potřít touto méně osolenou směsí a třeba na nich rozpustit hermelín. Místo opékání nasucho v troubě je vkládám do topinkovače ;-):-K.

Tématické fráze:
topinky recept, rajčatový pikant na topinky, topinka s s rajčaty, topinka recept, recept na přípravu z rajčat, rajčata na topince, rajcata na topinky, na topinky s rajčaty, rajčatová směs na topinky, rajčata na na topinky, topinky v troube, jak se jmenuje opečená bageta s rajcaty, recept na topinky s rajcaty, topinky nasucho, rajčata na topinku, recepty z rajčat, rajčata-recepty

Suroviny:
chléb, rajče, česnek, olej olivový, sůl, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu