Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvky ve vlastní šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Borůvková sezona je v plném proudu v létě. Kdo se chystáte na jejich sběr, máme pro vás tip na zpracování k pozdějšímu použití. Bobulky stačí dát do sklenic, zasypat cukrem, zavařit a máte sladký kompot raz dva hotový.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky propláchneme, nejlépe pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Krok 2: Potom je sypeme do sklenic a setřásáme. Krok 3: Navrch nasypeme vždy lžíci cukru, otřeme případně hrdlo sklenice a zavřeme víčky. Krok 4: Sterilujeme asi 30 minut při 80 °C.

TIP: Desatero na téma borůvky

Zveřejněno 7. 7. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Výborné jsou do šlehačkového poháru nebo na lívanečky s kupičkou tvarohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jJP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jJP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

jeden z nejlepsich receptu na boruvky :) nastal jeho čas

Tak jsem vyzkoušela z kanadských borůvek. :-(( Šťáva pomalu žádná a cukr nerozpuštěný. Nemáte někdo radu co s tím ?

je to jednoduší než marmeláda a na lívance jako dělané

Ja je prosypu cukrem /krupici/ pak je dam do sklenic poradně je stresu, aby se jich tam vešlo víc a dam sterilovat aby se chytla víčka

holky prosím někde jsem četla že borůvky zalejou horkou vodou ,musí se to pak zavařovat nebo stačí otočit dnem vzůru? Děláme ta okurky zalijem horkým nálevem a jen obracíme,ale nevím jak u těch borůvek. Díky moc

Jo jo Merylas,někdy to je na mrtvici s vařením,a ještě má nemocnou slinivku.:-(Ale co, chraň Bůh horšího:-)

Merylas, u mne taky diabetik, ale totálně na sladké, ach joooo:-/ Ale teď bere nějakou dobu Dialaval a nemá takovou chuť na sladké, ale to není téma na tady ten recept.;-)

Tak já mám zavařovací hrnec a teploměr:-)) A Jaruš, u tebe taky diabetik, ach jo.....

No Jani,tak jsi na tom jako já,taky už mnoho let zavařuji všechno v troubě.:yes:

Asi uděláme forum - v troubě zavařuju taky a mám minutku na minuty a teploměr na teplotu

No, dobře, dobře, jen do mne!:-D Tak si vemte, že zavařuji v troubě a to se fakt špatně odhaduje doba sterilizace, nicméně, většinou se mi nic nekazí, ale stane se. Jeden rok jsme zavařovaly nádherné broskve, za ještě lepší cenu;-) 15 kč z Jižní Moravy. Nádhera. Další rok taky a všem, úplně všem se zkazily skoro do poslední sklenice. Dodnes nevíme, proč:-( Někdo mi právě říkal, že příčina mohla být v malém množství cukru, ale všem?:-O

Jo Jani,dávám,ale je to jen malinko.Ale bez cukru to je,jak píšou holky taky výborné,můžou to pak i diabetici.Taky jich dělám pár bez cukru,protože doma jednoho diabetika mám.Takže se toho vůbec neboj.;-)

Merylas jen potvrzuje moji zkušenost, já prakticky každé ovoce dělám bez cukru, právě avych ho pak použila dle své volby. Prostě už jsem si zvykla, že každé ovoce ten cukr v sobě má a funguje to u každého

Jani, nemělo se by to bez cukru kazit, pokud dodržíš čistotu a dobu sterilace;-)Moje mamka kdysi taky zavařovala, já trochu borůvek jen zamrazím, ale dělám třeba jablka ve vlastní šťávě, taky bez cukru a nic se nekazí;-)

Jarmilo, ale ty cukr dáváš, ne? Jak vidím:-?

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
zavarovani boruvek, jak zavařit borůvky, borůvky zavařování, zavaření borůvek, borůvky recepty, zavařování borůvek ve vlastní štávě, zavařené borůvky, zavařování borůvek recept, zavařování borůvek v troubě, zavařování borůvek bez cukru, zavařování borůvek bez vody, zavařit borůvky, boruvky v cukru, jak zavařovat borůvky, zavařování borůvky, recept na zavařené borůvky, horké borůvky recept, sterilizace borůvek, jablka ve vlastní šťávě, borůvky zavaření

Suroviny:
borůvky, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu