Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trochu strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,14 g |
Tuky | 38,80 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 376 mg |
Sodík | 4,70 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2024 21:06
Dnes premiérově dle rady Casina na cibulove zasmažce s vývarem z kostky, sušené švestky pokrájené na kousky jsem přes noc zalila rumem a jelikož jsem neměla perník a nechtěla jsem přijít o jeho vůní, prisypala jsem do omáčky perníkové koření.. na konec plátek másla na zjemnění a bylo to nebe v hubě..
1. 2. 2016 17:08
Dnes znovu repríza podle níže uvedeného scénáře...
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
28. 12. 2015 00:00
No, a když místo čisté jíšky použijete cibulovou zásmažku, tak se pak možná budete oblizovat kolem celé hlavy stejně jako já a když ještě místo čisté vody použijete vývar, třeba i jen z kostky, tak vám půjde hlava kolem
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"
1. 1. 2014 13:04
Jakým množstvím vodu se má jíška zalít aby omáčka nebyla až moc řídká?
21. 10. 2013 13:02
Jaruna18: přímo skvělé!!!
3. 3. 2013 14:18
Jani,dík za fotku,povedla se ti a s krkovicí to bylo určitě mňam.
27. 2. 2013 14:16
U nás velmi oblíbené jídlo, dnes na něj přišla řada. jako přílohu jsem udělala vídeňské knedlíky od Bahuly a neměly opravdu chybu. Přidávám foto s uzenou krkovicí
15. 7. 2011 14:14
HM NAM NAM, dobry dbry.
20. 4. 2011 09:34
Děkuji. Už jsem vařila a prý byla jiná než od maminky, jemnější :) Moc chutnala :)
18. 4. 2011 20:52
Lucko,já myslím,že pro čtyři to stačí, a přeji ať se povede a chutná.Nemohla jsem hned odpovědět,protože mne dnes propustili z nemocnice.Díky za zájem,ahoj.
15. 4. 2011 07:46
Ještě otázečka. V tomto poměru to je pro kolik lidí? Děkuji.
14. 4. 2011 10:04
Toto je jedno z oblíbených jídel mého manžela. Jelikož vařím teprve 3 měsícem, ještě se bojím a zžívám se s tím. Ale tento recept mě překvapil, jak je jednoduchý. Dnes zkusím a uvidíme, jestli bude jako od maminky
15. 3. 2011 12:54
V Y N I K A J Í C Í. Dneska u nás premiéra, s pár sušenými švestkami navíc...
17. 7. 2010 21:06
No tak o tomhle jidle jsem se dneska bavila v praci jak mam na ni chut proste mnamka
1. 2. 2010 09:20
Abych byl spravedlivý. Stejné platí jako u k.radulky a tobě dávám také + bodík č.9
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 4 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 12 minutami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 15 minutami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 20 minutami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 21 minutami
Pastýřská pomazánka se smetanou
tara23 uvařila před 31 minutami
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 4 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: svestková omáčka s uzeným švestková omáčka k uzenému masu recept na povidlovou omacku omáčka k uzenému masu švestková omáčka k masu česneková omáčka k uzenému masu švestková omáčka omáčky k uzenému masu uzené maso se švestkovou omáčkou uzené maso s povidlovou omáčkou švestková omáčka z povidel omáčka k uzenému omáčka z povidel trnková omáčka švestková omáčka k masu z povidel recept švestková omáčka k masu uzené s povidlovou omáčkou trnková omáčka recept uzené se švestkovou omáčkou švestková omáčka k masu recept
Suroviny: povidla švestková, kůra citronová, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, sůl, cukr, skořice, perník strouhaný, maso uzené, knedlík bramborový
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
33 názorů