Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně po frankfurtsku

Porce masa prošpikovaná párky zaujme nejen hezkou mozaikou na talíři. Podle druhu a kvality zvolených párků můžeme ovlivnit i výslednou chuť omáčky. Čím kvalitnější surovina tím výraznější bude chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 212 kJ /
1 246 kcal
Bílkoviny161,91 g
Tuky55,27 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,80 g
Sacharidy23,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso v celku na několika místech prošpikujeme párkem, zbytek párků nakrájíme na kolečka a odložíme stranou. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmahneme. Pak přisypeme cibuli. Když cibule zesklovatí, podlijeme vodou nebo masovým vývarem. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a tymiánu a pod pokličkou dusíme. Podle potřeby ještě lehce podléváme, aby se maso nepřipálilo. Krok 5: Když maso změkne, necháme zbylou tekutinu zcela vydusit. Zaprášíme moukou, promícháme a necháme mouku trochu osmahnout. Podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dobře provařit. Krok 6: Do omáčky vhodíme ke konci přípravy připravená kolečka párků, necháme chvíli prohřát a vypneme. Krok 7: Maso vyjmeme z omáčky a nakrájíme na porce. Krok 8: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 20. 8. 2019

Poznámka autorky Angel 666

Chuť omáčky je závislá na tom, jaké párky použijeme, proto vybereme nějaké kvalitní výraznější chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně po frankfurtsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z1lv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně po frankfurtsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z1lv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3:yes: nádhera :yes::-K

Angel 666: "špikovala jsem mrkvičkou, kyselou okurkou a proužky anglické slaniny" - Tak to už ale není frankfurts, ale spíšhamburská. Ale ta je taky vynikající. :-)

Coleta: ;-):-D

casino: V tomto případě název vznikl podle frankfurtských párků, které by se správně měly použít....

Angel 666: Asi opravdu zkresluje, protože do oranžova se mi cibule nikdy nepodařila osmahnout. Mám se co učit.:-D

"Vepřová pečeně po frankfurtsku"
Opravdu jídlo tohoto názvu bez papriky :-O
No, nakonec proč ne, že ;-)

mika59: děkuji :-K:-K

Coleta: nene, papriku jsem nedávala, je to dohněda, tou osmahnutou cibulí, foťák trochu zkresluje...;-)

Moc pěkné..:yes:

Nevypadla Vám červená paprika?

MiskaM: děkuji :-):-K

Mňam :-K hned bych si dala <3 moc krásný :yes:

Anna Kocikova: Drahuško, děkuju :-):-K:-K

Jituško,krásná práce:-8:-K

Eja57: :-D

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně vcelku recept, vepřová pečeně recept, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně vcelku, top recepty vepřová pečeně, pečeně veprove, recept veprova pecene, veprova pecene s parkem, vepřové po franktfurtsku, pečené vepřové maso recepty, maso po frankfurtsku, vepřová pečeně. top recept, maso po franfurtsku, zbytek vepřová pečeně, vepřová pečeně vcelku videorecept, vepřové maso s párkem, recepty z vepřové pečeně, recept na veprovou peceni, vepřová pečeně po

Suroviny:
pečeně vepřová, párky, cibule, česnek sušený, tymián, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vývar masový, olej

Přidat fotografie receptu