Žampiony zavařené na sladkokyselo
Naložte na zimní mlsání žampiony v nálevu podle pana J. Burdy z Jablonce - vítěze několika ročníků soutěže "Nejchutnější houby v kyselých nálevech". Budete moci sami posoudit, zda-li se porota rozhodla správně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký oblíbený.
Krok 2: Žampiony očistíme. Povaříme je asi 5 minut v trochu osolené a okyselené vodě, necháme okapat. Vkládáme do malých skleniček, do kterých na dno dáme kolečko cibule, 1-2 kolečka mrkve, půl malého plátku křenu a kousek celerového listu. Pak do sklenek vložíme povařené a okapané houby, nepěchujeme, dáme je jen tak volně.
Krok 3: Zalijeme chladným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme při 80º C asi 20-25 minut. Dle návodu pro bezpečné konzervování druhý den zavařování zopakujeme.
Krok 4: Takto lze zavařit žampióny i lesní houby, jsou rovněž dobré. Postup je u obojích hub stejný.
Zveřejněno 14. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Moje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Nejnovější recepty
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s ořechy, řepou a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem
Přidáno před 3 hodinami
Anglický kořeněný chlebíček s hruškami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenou dýní (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené těstoviny se slaninou a brokolicí
Přidáno 25. 10. 2024 09:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Henry Ford jedl sendviče s plevelem, nechal si servírovat večeři se čtrnácti chody z mrkve a kolegům vnucoval projímadlo
Velký přehled vánočních cukrovinek 2024: Čokoládového Mikuláše koupíte už za 16 Kč, vánoční kolekci i za 430 Kč
Velký přehled výlovu rybníků 2024: Kde ochutnáte rybí škvarky, kde skvělý rybí salát a kde smaženého kapra
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na cibulce
Blackandwhite před 26 minutami
Banana bread
Lenka Macuchova před 30 minutami
Pizza jako z pizzerie
barypb před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
barypb před 1 hodinou
Zakysané lívanečky
Andredka před 1 hodinou
Pečený králík s bůčkem
PeterNorw před 1 hodinou
Dýňový perník s rumovou polevou
Chmelova před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lunav1 před 2 hodinami
Pečená dýně s kuskusem
topsysel před 3 hodinami
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
SimiZiky před 13 hodinami
Tématické fráze:
zavařování žampionů,
nakládání žampionů,
zavarovat žampiony,
houby na sladkokyselo,
zavarovani hub na sladkokyselo,
recepty ze zavařených žampionů,
sladkokyselo nálev,
zavařování žampiony,
zavarovane houby v na sladkokyselo,
žampióny zavarovani recept,
naložené žampiony bez zavaření,
žampiony do sklenice,
žampiony ve sklenice,
jak nalozit žampiony do soli,
nakládání žampionů nálev,
nakládání podobné žampionu,
zavareny houbicky,
žampiony nálev,
nalev na žampiony,
vaclavky na sladkokyslo
Suroviny:
žampióny,
sůl,
ocet,
voda,
ocet,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná,
koriandr,
spolarin,
cukr,
sůl
Komentáře (33)