Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 518 kJ / 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,51 g |
| Tuky | 46,07 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,14 g |
Postup přípravy
Někdy pro vylepšení na stůl přidám i strouhaný sýr, aby si každý mohl dát podle chuti.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výtečná houbová cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV0l
Moje poznámka
Výtečná houbová cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV0l
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 5 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 35 minutami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 1 hodinou
Bramboráčky
Anickamanicka před 2 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 2 hodinami
Perníčky
horakova654 před 2 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 3 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 3 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 3 hodinami
Tématické fráze:
houbová cibulačka,
pol.cibulačka,
cibulačka recept
Suroviny:
houby,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
pepř,
květ muškátový,
petrželka zelená,
krutony
Komentáře (17)
Naposledy se vracím k tomuto rcp, resp. k té POMALU dělané cibuli, neb jest zde přecasinováno a je zbytečné tahat palivo do porostu, že
Dělal jsem cibulový základ pod dýňovou poblívku...
Cibulka se pomalu dělala sama a já vyřizoval neodkladné telefonáty...
Po deseti minutách ve mně hrklo a krve by se nedořezal...
...ale avšak cibulka si spokojeně pobublávala a byla tak akorát
No, poděkoval bych ve vašem stylu
Tak tedy: DĚKUJI
ak se hned nečertěte
Veronika.Hrozna: MamlajdaD:
Baby
Vy neděláváte, třeba večer, zemáky od oběda opečené (ohřáté) na podušené cibuli?
Myslím, že občas to dělá každý
A to už je jen kousek od brkaše namašlené na talíři, či přímo vymíchané s cibulkou
No, třeba si jen špatně rozumíme, že
https://www.toprecepty.cz/recept/6852-cibulova-pol...
ale já tento způsob nepoužívám, musela bych si moc přivstat
Ještě k té pomalu dělané cibuli:
Pokud má jeden k dispozici dost plotýnek, pak tento způsob je i časově přijatelný
Dnes, než se takřka sama bez míchání cibulka (do brkaše) udělala, tak jsem stihl:
oloupat, nakrájet a uvařit brambory
uvařit okurkovou polévku
naporcovat, osolit, v trojobalu obalit a usmažit půlku šupináče
připravit špekovou zálivku a udělat hlávkový salát
prostřít stůl
Moc a moc děkuji za recept, nejmíň na sto tisíckrát a taky na sto tisíckrát za tu úžasnou cibulku.
A s těmi bramborami jste tedy nedopadl právě nejlíp
...tento rcp jsem zvolil kvůli pomalu dělané cibuli (kdysi dávno jsem četl doporučení od nějakého Mišelína, že cibuli smažit spíše naprudko)
Proč cibuli dusit při nízké teplotě? Cibule změkla po pár minutách a takto vydržela pěnit půl hodiny... Výhoda tohoto způsobu je, že jeden u plotny nezapustí kořeny
Zásmažku jsem dělal také při nízké teplotě a také se takřka nemusela míchat
Místo houstiček byly nakostičkované brambory, a květ jsem dal pouze sobě na talíř (jinak by mě paní casinová hnala potěhem
PS
No, s brambory jsme měli poloviční štěstí
Jedna sorta byla bez plísně vo vnútri